ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

Skolavslutning ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Sommarlovstarta ♡
 
 
 
 
 
 
Äntligen sommarlov och äntligen en skolavslutningen i kyrkan! Under fem år sedan vi flyttade har Saga skola haft avslutningsfirande i den närliggande idrottshallen. Stämmningen som finns kring skolavslutning har aldrig riktigt infunnit sig trots björkris och sång om den blomstertid nu kommer! Men i år fick vi uppleva det igen och det var så härligt! 
 
Ville önskade åka till parcoure parken efter avslutet så det gjorde vi!
 
 
 
 
 
 
 

Komma till liv ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Äppelträdet står i blom ♡
 
 
 
 
 
Under Maj månad  händer det så mycket med växtligheten här i norr och det är så trevlig att se alla torra buskar och grenar komma till liv. Purpurapeln som vi köpte ny till framsidan förra året har klarat vintern och står nu i blom. Däremot har gräsmattorna blivit tagit rejält frostbrända detta år vilket  är jättetråkigt. Nu har vi i alla fall vertikalskurit den så jag hoppas att den ska komma igång så småningom.
 
 
 
 
 
 
 

Fira ♡

Kategori: Aktiviteter

 

LA Airport ❤

Kategori: Aktiviteter

 

På väg hemåt ❤

 

 

 

 

Efter ett par veckor hemmifrån så känns det alltid lika  skönt att få komma hem till sitt eget. När vi kom till flygplatsen i LA så möttes vi överaskandes av mycket skandinavisk design bland möblerna. Tom Dixon lampor, Kartells barstolar och Arne Jakobsson ägget i en harmonisk mix. 

 

 

 

 

 

Santa Monica & Venice Beach ❤

Kategori: Aktiviteter

 
Santa Monica piren ❤
 
 
 
 
 
 
 

Det var svårt att hitta parkering vid Santa Monica piren och längs Venice Beach men vi lyckades göra ett kort stopp så vi i alla fall fick ta några kort. Det hade varit spännande att få åka den gamla berg och dalbanan men det får bli en annan gång om vi gör ett nytt besök. Det var en inbjudande miljö och det var svårt att inte tänka på CJ i Bay Watch när man såg den här platsen.

 

 

 

 
 
 
 
 

Hollywood sign ❤

Kategori: Aktiviteter

 
Upp mot berget ❤
 
 
 
 
 

Efter  besöket vid Walk of fame tog vi bilen upp mot bergen för att få en vy av Hollywood skylten. Jag har varit här och sett den en gång tidigare men blir lika glad och fascinerad över denna mytomspunna plats och dess historia.  Så mycket lycka och framgång vilar kring denna stad men också lika mycket sorg, ångest och nedgång på samma gång.

 

 

 

 
 
 
 

Walk of fame ❤

Kategori: Aktiviteter

 

Längs stjärnornas gata ❤

 

 

 

 

Bara efter några minuter promenad rakt ner från hotellet så var vi vid Hollywoods Walk of fame. Barnen tyckte det var roligt att läsa på stjärnorna även om det var många namn de inte visste vilka de var, men Walt Disney, Jacki Chan och Michel Jackson hade de god koll på.

Att få placera sina händer i av trycken från bla. karaktärerna i Harry Potter & med Michel Jackson var rätt roligt! Jag och andra sidan uppskattade att få göra handtryck med en av de främsta stilikoner som levt Marlyn Monroe.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

En övernattning ❤

Kategori: Aktiviteter

 
Ett hotell med en historia ❤
 
 
 
 

Hailand Garden blev det hotell vi övernattade på i Hollywood. Endast några minuters promenad från Walk of fame. Vi fick veta att det var här Janis Jopplin tillbringade sin sista natt och dog av en överdos 1967. En innergård med en liten pool vilket måste ha inbjudit till poolpartyn på 60 -talets hippiera! Rummen var inte alls lika glamorös som hotellet i Vegas men fyllde sitt syfte med att ligga nära Walk of fame som vi bland annat ville besöka vår sista dag.

 

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 

En minnesvärd dag ❤

Kategori: Aktiviteter

 

På besök hos Kalle ❤

 

 

 

 

Vilken upplevelse de var för hela familjen att få kliva in o besöka Disneland och kliva in alla karaktärernas sagomiljö. Det var otroligt rent  i hela parken med tanke på hur alla besökare varje dag!  Det var dessutom länge sedan jag var så aktiv i en nöjespark! Det har aldrig hänt förr att jag åkt allt som övriga familjen gjort med så blev det med undantag för det sista åket. Då var jag riktigt trött men vi hade haft det var fantastiskt roligt!

Fyrverkerierna i slutet av kvällen var magiska och vi trodde de aldrig skulle ta slut! Tretton timmar här gick svindlande fort men tiden kändes i fötter och benen som var rejält trötta! Men vi hade fått en minnesvärd familjedag och det var det verkligen värt trots lite stelhet & några skavsår!

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilar i det oändliga ❤

Kategori: Aktiviteter

 
 
En bilfantast i himmelriket ❤
 
 
 
 
 
 
Det går inte att undvika att det rullar en hel del vackra sportbilar från olika årtionden längs dessa gator.  Att H har bilar som sitt stora intressa vet nog de flesta om som känner honom så därför blir det alltid några givna stopp vid tre av närliggande bilfirmorna. Vi tittade på mängder av vackra bilar men den  vackraste av alla enligt mig var den gamla corvetten! Och den skulle jag inte tycka kännas fel att äga!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besök vid havet ❤

Kategori: Aktiviteter

Sand i mellan  tårna ❤

 

 

 

 


Att ha havet alldeles om hörnet är det få förunnat att ha! Väl framme i San Diego hos kusin S så gjorde vi ett sedvanligt besök vid Moonlight Beach. Det var inte så varmt i vattnet så att barnen ville bada men alldeles perfekt temperatur för att leka på stranden och i lekparken. 

 

 

 

 
 
 
 
 

Sista kvällen ❤

Kategori: Aktiviteter

 
 Venedig ❤
 
 
 
 
 
 
 
 
Sista kvällen hade vi tänkt passa på och se lite av Vegas stadsmiljö och gå och titta på lite olika shower som presenteras i anslutning till de olika hotellen. Exempelvis Bellagios fontänshow, Treasure Isands piratshow och Mirages vulkanutbrott. Tyvärr blev de alla inställda pga den kraftiga vinden som svepte in i staden så det blev lite snopet för oss! Vi fick istället titta på de miljöer som fanns i nära anslutning till vårt hotell och den inomhusmiljön som de erbjöd. Fashinerande med så mycket vackert och många imponerande byggnader samlade på så liten yta! Det är svårt att förstå att vi befinner oss inomhus när vi står i lilla Venedig men den blå himmelen är ett konstgjort tak!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Obeskrivligt vackert ❤

Kategori: Aktiviteter

 
Vidsträckta vidder ❤
 
 
 
 
 Crand Canyon var ett helt obeskrivligt och fascinerande  landskap. Denna plats var så otroligt vackert och skrämande på en och samma gång. Det är svårt att förstå att vissa besökare  valde att sätta sig långt ut på klippavsattsen ! Skönt att jag själv har en stark rädsla för höjder vilket är bra för överlevnaden  på sådana här platser. 
 
Det tog i och blåste rejält då vi var där så det var viktigt att se vart man satte ner fötterna för att inte snubbla! Den här platsen var verkligen speciell och jag hoppas verkligen att vi få möjlighet att återvända och uppleva denna plats någon gång till.
 
 
 
 
 
 
 
 

Sola & värme ❤

Kategori: Aktiviteter

 
 Staden som aldrig sover!
 
 
 
 

Första dagen vaknade vi givetvis väldigt tidigt och det var mysigt att hinna få se soluppgången komma upp över bergen.  Till barnens förtjusning så var dagen vigd till att tillbringa vid hotellets pooler. Tyvärr var det inte supervarmt i luften men när solen väl tittade fram bakom de enorma huskroppar så värmde den härligt. Utomhusmiljöerna var lika fascinerande som de inomhus! 

 

 

 
 
 
 
 
 

Palazzo ❤

Kategori: Aktiviteter

 

Incheckning disken var obeskrivligt  stor!

 

 

 

Under våra tre dagar i Las Vegas var Palazzo vårat hem.  Vi trivdestrivdes utmärkt där och bara rummet i sig var en upplevelse. Även om jag personligen gillar en ljusare och enklare stil så går det inte att förtjusas av denna inredning. Att Vegas är synonymt med spektakulära upplevelser är inget som går att säga emot och hotellet var givetvis inget undantag. Hela insidan av hotellet har en magiskt vacker intreör med miljöer i form av vattenfall, växtlighet och alla de möjliga former av installationer. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Framme ❤

Kategori: Aktiviteter

Vegas here we come! 

 

 

 

Tio timmars flygresa känns först som en evighet när man kliver på planet i Stockholm mot Vegas men konstigt nog efter att vi tittat på några filmer, ätit lite snacks så var det inte alls så lång tid kvar till landning. Så denna gång var upplevelse av resan att den gick väldigt fort.

Att se Vegas från ovan är också en upplevelse! Alla dessa storslagna hotellbyggnader i olika former mitt ute i ökenlandskapet är imponerande!