ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

Det är fredag ♡

Kategori: Trädgård

 
 
Nya lanternor som ska få lysa upp och ge en mysig stämning i höstmörkret ♡
 
 
Helt plötsligt är veckan slut och det är fredag och helg igen. Så skönt!  För det är verkligen fullt tempo på jobbet just nu! Här hemma har vi också haft fullt upp med att städa och handla då H bror med familj kommer på besök ikväll. Det är drygt ett år sedan vi sist sågs hemma hos dem i San Diego och det ska bli så roligt att träffas igen och se hur deras dotter Sanna har vuxit :)  I morgon tänkte vi bjuda på svenska mattraditioner då vi planerar att äta kräftor! Nu ska jag ta och baka en morotskaka så att vi har lite gott fika till kaffet i morgon. 
 
Trevlig helg

Fler sommarfynd ♡

Kategori: Vardagsrum

 
Nu har ett tilll sommar fynd fått tagit plats här hemma ;)
Lampfoten som jag hittade på Beppemuseet loppis har nu fått en ny oval lampskärm från mio.
 
 
 
 
Metalldetaljerna vid lamfoten lyfter den svarvade formen.
 
 
 
 
Nu har den fått sin plats i fönstret i matrummet och den lyser upp så fint nu när mörkret så sakta tränger sig på om kvällarna.
 
 
 

Som vackrast ♥

Kategori: Trädgård

 
 
 
Vilken härlig sommardag vi fick uppleva idag med! Riktig sommarvärme så här i slutet av augusti hör inte till vanligheterna  de senaste åren här uppe hos oss. I och med att skolorna har börjat så har kylan, regnet och höstluften varit här! Det är just nu den här tiden som allt i trädgården är som vackrast och har vuxit till sig ♡
 
 
 
 
Mårbackorna vid groventren har vuxit sig stora.
Snart är det dags att  börja tända ljus och få upp mysbelysning utomhus. Hittade de här lyktorna när jag besökte blå eld senast , enkla att sticka ner i jorden
 
 
 
Gräset som vi sådde för ungefär 2 månader har nu vuxit sig tätt. Det känns bra att det mesta är klart på den här sidan nu. Det som är kvar är att fästa fast förlängning av stupröret.
 
Önskar nu innerligt att det här härliga sommarvädret håller i sig
länge så vi kan få fortsätta njuta av sommaren ett bra tag till ♡

Färska blommor ♡

Kategori: Vardagsrum

 
 
 
Solen strålar här idag och det är ett otroligt vackert sensommar väder här hos oss ♡ Idag hade vi planerat att  rensa lite ogräs och kanske ge oss på att klippa häcken. Tråkigt nog fick Ville feber i går kväll så vi får se vad som kan göras.  Typiskt att förkylningar och feber ofta kommer ofta som ett brev på posten i samband med skolstarten!
 
 
 
 
I går passade jag på att ge mig själv lite rosor efter en hektisk arbetsvecka :) känslan i rummet blir genast fräschare av färska blommor  och sedan blir det ju så vackert med krispiga rosor. Vasen hittade jag på mio som blir en perfekt ersättare till min önskevas dagg.
 
Trevlig helg ♡
 
 

Happy friday ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Så var helt plötsligt arbetsveckan slut och den efterlängtade fredagen infinner sig. Idag slutade jag vid lunch och tog då och tittade förbi mio för att se lite höstnyheter :)
Hittade då den här roliga almanacka i trä så att Saga och Ville får träna lite veckodagar och månader på engelska. För om  en vecka kommer deras kusin Sanna med familj från San Diego på besök och då kan det ju vara bra att öva sig lite :) ett besök som vi verkligen ser  fram mot :)
 
 
 
 
Lite sött bak hann vi även med i eftermiddags i form av chokladmaränger.
 
 
 
 
Så då har vi även lite sött gofika till kaffet i morgon bitti ♡

En enkel skogsbukett ♡

Kategori: Kök

 
Ljung & blåbärsris i sin enkelhet ♡
 
 
Idag när vi kom hem möttes vi av den här fina skogsbuketten ♡ Det var Saga som hade plockat den i "skolskogen" och tagit med den hem, det var väl gulligt gjort :)  I morgon är det fredag och det ska bli så skönt med helg nu efter veckans alla uppstartsprojekt. Det tar verkligen på kraftern att socialisera med allt från 16 - 97 elever så här i starten för att alla ska lära känna alla och bli trygg
i gruppen :) men det är väl värt det :)
 
 
 
Enkelt och vackert ♡

Liten har blivit Stor ♥

Kategori: Aktiviteter

 
Idag har verkligen Saga visat att hon har klivit lite närmare begreppet att ha blivit stor och kan ta ansvar! Idag gick hon nämligen och hämtade lillebror på dagis strax innan vi kom hem. Allt hade bara gått bra så båda två var riktigt stolta när vi kom hem ♡

Tillsammans ♥

Kategori: Aktiviteter

 
 
Mys och lite bus med Emil i solen efter middagen idag ♡
 
I fem dagar har vi haft glädjen av att vara tillsammans med Emil igen. Det är drygt ett år sedan vi sågs senast så det är en hel del som har hänt sedan dess. Det är framför allt många lektimmar som Saga och Ville måste ta igen! Det finns verkligen inte någon som är så otroligt duktig att möta barn på deras nivå som just Emil, önskar verkligen att han vill bosätta sig i närheten så att vi får möjlighet att ses oftare ♡
 
 
 
 
Lycka ♡
 
 
 
 
Glädje ♡
 
 
 
 
Hoppas du kommer och hälsar på snart ♡

Pirrig ♥

Kategori: Aktiviteter

 
 
 
Idag var det en glad men lite pirrig tjej som lämnade hemmet för att börja årskurs tre! Spännande och roligt med lite nya aktiviteter på schemat som slöjd , elevens val och bad :) 
Jag kände även själv av lite pirr i magen då vi idag tog emot 16 nya elever som kämpat för att ta sig in på vårt program! Det ska verkligen bli roligt att lära känna dem och få se deras utveckling de tre kommande åren. 
 

Ett maraton av aktiviteter!

Kategori: Aktiviteter

 
 
I helgen har vi verkligen haft cett fullspäckad schema och det känns verkligen som vi haft ett maraton av aktiviteter som bytt av varandra. Vi har både hunnit med kräftskiva, barnkalas, biobesök, fotbollsmatch, friidrottstävling och allra bäst har besöket av supermysiga & busiga storkusinen Emil ♡
 
Nu är det dags att krypa i säng, både kropp och knopp ör slut av helgens alla roliga händelser. I morgon börjar Saga åk 3 och jag och mina kollegor hälsa  16 nya flickor välkomna till vår utbildning  ♡
 
 
 
Det finns ju inget bättre än när stora leker och det är kusin Emil
 världsbäst på ! 

Att förbereda ♥

Kategori: Mat & bakning

 
 
 
 
I morgon kväll ska vi ha vår årliga kräftskiva med två par från vårt gamla kvarter. Vi bjuder alltid med ett nytt par så att det blir en ny mix av glada människor :) Så ikväll har det förberetts Västerbottens paj, aioli, efterrätt & lite jordgubbs kompott som bas till fördrinken!
 
 
 
 
Aioli är ju bara så gott till kräftorna ♡

Att vara åter på jobbet ♥

Kategori: Aktiviteter

 
 
Lite trött efter en hel dags arbete ♡
 
 
 
Det har verkligen varit omtumlande att börja arbeta efter den långa ledigheten.  Det känns nästan som att huvudet ska sprängas av allt som ska tänkas och sorteras till använbart stoff! Det är så  mycket information och planering inför en terminstart. Ville har dessutom varit lärling på pappas och mammas jobb i två hela dagar i och med att förskolan har haft stängt.  Något som han tyckt varit helt underbart!
 
Han har hunnit mata sköldpaddorna, ormarna har han givit döda möss! Charmat damerna i cafeterian så att han fick gratis godis och glass så ni kan tro att han var helnöjd! Han har givetvis också spelat en del spel på paddan för att ge oss vuxna lite arbetsro :)
 
Att vara åter på jobbet är också fantastiskt då man har så fina och roliga arbetskamrat! I morgon har vi planerat gå ut på stan och äter luch något som vi aldrig hinner då eleverna är på plats! ♡
 
 
 
 
Vilka är de här ? Undrar Ville då vi passerade detta rum! :)

Att kunna se ♥

Kategori: Aktiviteter

 
 
Ny vecka och arbetet börjar rulla igång så smått,  även om man har lite ångest över att semsemestern är slut och att det dröjer ett helt år till nästa, så känns det bara så bra  när man väl är på plats och träffar alla fina roliga tjejer i mitt arbetslag s♡ Hur vore livet igentligen utan arbetskamrater? Ganska så tråkigt tror jag :)
 
 
I fredags gjorde jag äntligen min ögonoperation som jag så länge önskat få göra men förfasats över att göra ett ingrepp i ögonen som man är så känslig i! 
 
Att kunna se med sina ögon utan hjälpmedel efter c:a 15 minuter i behandlingsrummet och där själva ingreppet per öga endast varade några få sekunder känns helt overkligt. Nästan som ett trolleri och det känns fortfarande som om jag bär linser. Har verkligen inte greppat att jag ser helt naturellt ! Det är en aning suddigt men synen kommer att bli bättre och bättre i och med läkningsprocessen. 
 
 
 
 
I och med att jag skulle ta det lugnt och inte anstränga synen med dator och tv passade vi på att baka lite
goda chokladbollar som alltid smakar gott ♡
 
 
 
 
Serverade de på det här vackra fatet i pressat glas som
jag fyndade på pmu second hand butik förra veckan♡
 
Önskar er en trevlig  start på denna veckan ♡

Sista semesterdagen & ...

Kategori: Aktiviteter

 
 
 
Idag är det min sista semesterdagen för det här året så i morgon börjar den inrutade vardagen som i sig är rätt så härlig.
Att få lägga sig ner i soffan efter en god middag på fredagkväll och känna tröttheten sprida sig i kropp och knopp kan
i sig vara skön :)
 
Idag är också sista dagen som jag har behov av glasögon och linser för att klara av min vardag. Det ska bli så otroligt skönt att kunna se utan hjälpmedel. Jag minns faktiskt inte känsla av att vakna och kunna se klart då jag haft glasögon ända sedan jag var barn. Det kommer i alla fall att bli helt underbart att få uppleva det! ♡ 
 
Tre hela dagar måste jag ta det lugnt och inte se på tv eller dator! Det blir verkligen en utmaning men väl värt det ♡

Lekdag ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Nya planteringar a la Mone't omringade entrén till museet. 
 
 
 
Idag blev det en lekdag då vädret inte passade bad. Vi startade med att besöka Gamlia och Västerbottens museet där de har gjort en del förändringar. En uppskattad plats för nåde stora och små. Därefter åkte vi vidare mot en helt ny lekpark vid Tavelliden som var mycket uppskattat hos barnen :) 
 
 
 
 
Mata ankorna är en given aktivitet här.
 
 
 
 
En ny lekavdelning har skapats med leksaker från förr. 
 
 
 
 
Den gamla vackra gunghästen.
 
 
 
 
Tunneln i utställningen Umeå förr är spännande att krypa!
 
 
 
 
Skepp och hoj!
 
 
 
 
Land i sikte!
 
 
 
 
Spindelnät att klättra i :)
 
 
 
 
Balans och klätterbana....
 
 
 
 
med mycket utmaningar!
 
 
 
 
En fantastisk rolig lekpark! Alla var vi överens om att
Den ska vi besöka fler gånger:)
 
 

Vackra ting för trädgård ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Bryggan vid Blå Eld ♡
 
 
Även idag levererades sommarväder här hos oss så givetvis packade vi badväskan och åkte ut till Tavelsjön
som de tidigare dagarna.
 
Efter några timmar vid stranden besökte vi den underbara handelsträdgården Blå Eld som ligger alldeles längs med Tavelsjön. Här finns så mycket vackra ting att inhandla till både trädgård och hem men också tusenfalt av inspiration. 
 
Det behövs verkligen flera rundor för att kunna se allt det vackra och besöken där ger sådan harmonisk känsla och glädje  i ♡. Idag fick jag med mig hem sex mindre trädgårslycktor som ska få ge trädgården lite stämningsfullt ljus när höstmörkret väl kommer. Jag hittade även  två små fat i pressat glas
som var secondhand. 
 
Här nedan följer några bilder från Blå Eld ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite mindre fagra figurer fanns också att beskåda :) men visst finns det mycket fint här  och det skulle lätt gå att förköpa sig på allt det fina som erbjuds till försäljning ♡

Ännu mera sol & bad ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
I morse så slogs värmen fullkomligt mot oss när vi öppnade
Ytterdörren. Det känns så otroligt lyxigt att få ännu en dag med sol och värme :) Jag och barnen packade oss in i bilen och åkte till samma strand som de två tidigare dagarna. Belägen endast 15 minuters bilresa hemifrån!
 
 
 
 
Den lilla ankfamiljen kom på besök även  idag :)
 
 
 
 
Helt orädda var de små dunbollarna !
 
 
 
 
Glass och bad en bra combo :)
 
 
 
 
Saga panerad i sand :)
 
 
 
 
Ville & D.
 
 
 
 
En god sallad till grillat är gott i värmen :)
 
 
 
 
 
Såg idag att våra första amerikanska blåbär är på väg att mogna ♡
 
 
 
 
 
Solen på väg ner på vår baksida♥
Nu önskar jag att vi kan få uppleva en lika härlig
sommardag i morgon med :) 

Kan det bli bättre?

Kategori: Aktiviteter

 
 
 
Idag bjuds vi på ännu en vacker sommardag ♡
Idag är även H's sista semesterdag vilket är tråkigt men
Vardagen har ju sin tjusning med :)
Idag blir det stranden igen och vi åker till samma ställe som igår.  Beläget vid Tavelsjöns strand som var en riktig pärla ♡
Långgrunt, strandsängar och badringar för utlån :) fika och glass
nästintill självkostnadspris! Kan det bli bättre ?
 
 

Idag ... ♥

Kategori: Trädgård

 
En av våra funkiorna är på väg att blomma ♡
 
 
 
Idag har vi molnigt men varmt och  för hoppningsvis kommer solen att tränga igenom molnen så att vi kan få en lika vacker dag som igår. Då kändes det verkligen som sommaren var åter med strålande sol! Väderprognosen idag  visade flera
dagar med vackert väder och det är ju lovande:). ♡
 
♡ Nu ska vi äta frukost och sedan hoppas på sol så att vi 
 kan ta oss iväg till ett nytt badställe som vi inte tidigare har besökt men fått rekommenderat :)
 
 
 
 
 
En dag efter att jag tagit det här kortet så hade någon  rar hand
brytit av knoppen! Jag har ännu inte lyckats lista ut vem det var???

Mer fynd ♥

Kategori: Pysselrum

 
 
 
Måste visa lite mer fynd från tidigare besök på loppis som nu har kommit på plats här hemma. Visst är det roligt att kunna hitta fina objekt för endast några ynka tiolappar och det jag tycker är ett fynd kan någon annan anse som skräp! 
 
 
 
 
Den här tyska golvasen i keramik från 60 talet fann jag i Beppemuseet lilla loppis när vi tidigare var på besök i Jämtland ♡
 
 
 
 
Just nu har den fått tagit plats på det lilla skåpet i
pysselrummet :)

Halleluja moment ♥

Kategori: Aktiviteter

 
 
En vacker glasflaska i dess orginalkorg för endast 100 kr :)
Lycklig ägare till den blev min storasyster C ♥
 
♥♥♥
 
I går så åkte jag och min syster ut till en av våra stora secondhand
butiker här i stan. Det var första gången jag var där men jag har en väninna som är stammis där på lördagar eftersom de
får in  nya saker.
Det var verkligen ett halleluja moment att komma in i den
välorganiserade och fräscha lokalen :) och det är definitivt inte
den sista gången jag kommer att ta mig tid att åka dit ut ♥
 
 
 
 
 
Vi hittade bla. en stor svepask som jag aldrig tidigare har sett i så 
stort utförande, även en kraftig korg av pil som jag tror jag ska bli
nytt hem för min stickning.
 
 
 

  Några lampskärmar fick också följa med hem som planeras få ett nytt utseende så småningom :) Min syster  C fann förutom lampskärmar, smörtinor, porslin, korgar även två fantastiskt fina golvskåp och dessutom ett fint exemplar
av ett väggur i ek. Det ska bli så roligt att besöka henne senare och se förvandlingen av de båda skåpen och rummen
som de ska placeras i.
 
Vilken underbar vi fick tillsammans ♥