ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

ljusbricka ♡

Kategori: Jul

 
 
Blandade ljustakar i olika former och höjder ♡
 
Den gamla brickan får nu servera allehanda ljusformar. Den här brickan ropade min mamma in på en auktion i Jämtland för dryga tio år sedan. Nu har jag fått glädjen att förvalta den :) 
Nu vid juletid matchar den fint till de silvriga lyktorna och blåbärsriset bryter av den annars så glittriga installationen .

istappar ♡

Kategori: Jul

 
Istapparna är nu på plats ♡
 
Adventspyntandet fortsätter här hemma och nu har istapparna fått ta plats i grenen ovanför matbordet. Jag ska nog dekorera vidare med några gamla ljushållare och ljus när det väl närmar sig jul. Här har vi fortfarande inte fått någon snö, endast frost som lyser upp lite i mörkret men det vore härligt om vi också kunde få ett tunt vitt täcke till på söndag ♡

fira ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
 
Förberedelse av bubbel i väntan på att alla maskeradgäster ska anlända ♡
 
I går var vi bjudna på venetiansk maskerad  för att firade vi min arbetskollega. Tycker att det är fantastiskt kul med fester som har ett tema :) det enda som var tråkigt var att Saga hade innebandymatch idag så vi blev tvungna att lämna festen när det var som allra roligast! 
 
 
 
 
H i en klassisk herrmask från Buttricks :)
 
 
 
 
 
Vacker dukning... ♡
 
 
 
 
 
 
...och en helt underbar middag ♡
 

nya kuddar ♡

Kategori: Hantverk/pyssel

 
Ny kuddar i träsoffan ♡
 
Nu har jag fyllt på med ytterligare tre nya kuddar i träsoffan som står i matrummet.  Den här gamla soffan är över 100 år och var i begynnelsen säng till min min farmor och farfar, min pappa är dessutom född i den :) vilket gör den till en riktig historisk familjemöbel ♡
 
Stjärkudden sydde jag av lintyg och broderade vanliga förstygn längs stjärnmönstret. Enkla stygn som är snabba att göra och ändå effektfulla i kontrasterna svart vitt.
 
 
 
 
 
Det mönstrade tyget kommer från Indiska och var en löpare som jag halverade och gjorde två kuddar av. De båda  sidorna hade en svart och en vit bottenfärg så jag valde att vika dem så att den ena fick svart botten och den andra vit.
 
 
 
 
 
 
 
Hörnen dekorerade jag med några toffsar för att få en variation. Nu blir det mjukt och mysigt att sitta och äta i soffan. 
 

adventstider ♡

Kategori: Jul

 
Nya papperstjärnor som väntar på att få bli upphängda ♡
 
Tiden bara rusar fram som vanligt och det känns verkligen som att ena dagen är det måndag och nästa dag fredag!? Fredag är ju trots allt en härlig veckodagdag och i morgon slutar både H och jag vid lunch vilket kommer att kännas lyxigt. Under några veckor fram till jul ska han ta ut föräldradagar under måndag och halva fredag så det blir skönt för Ville att få lite kortare veckor ♡
 
I morgon hoppas jag att vi kan tjuvstarta och börja pynta och hänga upp en del stjärnor i fönstren.  Beställde några nya pappersstjärnor i svart och  vitt som jag hoppas ska passa. Sen behöver vi lite snö så den riktiga julkänslan kan infinna sig ♡

Franska pepparkakor ♡

Kategori: Mat & bakning

 
Supergoda kakor som rekommenderas♡
 
I eftermiddags har vi bakat julens första kakor. I söndags bakade jag ihop själva degen och gjorde två rullar och frös in. I eftermiddags tog jag och Ville och skar upp rullarna och gräddade sedan dessa underbart goda kanel, mandel och ingefärskakor ♡ Toppen att kunna förgöra och ha i frysen och sedan bara ta fram och grädda när man har tid.
 
 
 
 
 
  Jag brukar använda mandelspån och utesluta kryddnejlika  ♡

hjärtan ♡

Kategori: Jul

 
Träpärlor på tråd ♡
 
Nu har jag så smått börjat smyga in adventspyntet :) Hittade de här lilla hjärtat i butiken Balders hage i Göteborg när vi var där för några veckor sedan. En underbar butik med massor av fina små saker för hemmet.
 
 
 
 
 
Köpte även det här hjärtat i lite större modell, men nu önskar jag att jag köpt fler men som tur är har de en fin webbshop :)

pyntat ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Nya  tallkvistar i urnan utanför garaget ♡
 
För några dagar sedan pyntade vi med lite tallkvistar för att göra fint inför kommande advent. I natt tog tyvärr stormen allt och gjorde kras av både lykta och kvistar :(  Fy vilket oväder vi hade.  Det blir att göra om och försöka komma ihåg att ställa in krukor och lyktor om det börjar blåsa orkanvindar igen! Hoppas verkligen att det dröjer!

Äntligen ♥

Kategori: Mat & bakning

 
adventstider närmar sig så smått ♡
 
Idag hade jag möjlighet att sluta lite tidigare och då passade Ville och jag på att åka ut i skogen. Vi letade små minigranar och enris för att ha som dekoratoner till advent och jul. Nu längtar jag verkligen efter att få börja pynta så smått.  
Men vart är snön?
Nu önskar man så gärna ett tunt fint täcke av snö som ger den där mysiga stämningen som man så gärna vill ha till advent. 
 
 
 
 
 
När vi kom hem fick Ville äntligen en önskan uppfylld :)
Att få baka pepparkakor ♡ och givetvis äta lite av degen, något
som man bara måste få göra :)
 
 

kalas ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Chokladbollar måste bara finnas på ett barnkalas :)
 
Idag har vi haft ett och annat att stå i då vi som de flesta andra  först skulle fira farsdag och sedan ta tag i förberedelserna inför Villes kalas ♡
 
 
 
 
 
 
Äntligen var det dags för Villes efterlängtade dinosarie kalas. 
Under två intensiva timmar öppnades paket, fikades, lektes, sågs film, åt snacks och fiskades fiskdamm. Tur för mig att Saga och hennes kompis hjälpte till med lekar och annat fix som hör kalas till.
 
 
 
 
 
 
Små sötnosar som är förväntansfull inför vad som
kommer hända sen :)

i morgon ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
En liten överraskning ♡

Porsches modell  911 firade idag den 9/11 50 år och eftersom det i morgon är farsdag så  fick pappa H åka till sin absoluta favoritbutik ♡  
 
 
 
 
 
 
Glädje för en pappa som älskar bilar ♡
 
 
 
 
 

Många vackra exemplar fanns att titta på  ♡
 
 
 
 
 
 
En rymlig framtida familjebil kanske ? :)
 
 

hemma igen ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Idag fick vi äntligen se solen titta fram igen ♡
 
Det känns verkligen skönt att vara hemma igen efter vårt lilla studiebesök i söder.  Bostad med inspiration och nya tankar är alltid gott oavsett verksamhet. Västerbotten bjöd idag på sol och den första snön låg faktiskt kvar även om det var ett tunnt täcke. Önskar verkligen att vi kan få lite mer snö som ligger kvar och kan lysa upp den så mörka vardagen som nu har trätt in. 
 
 
 
Ville idag på väg hem från dagis
 
 
l morgon ska vi förbereda inför Villes dinosarie kalas. Glasstårta och andra sötsaker ska tillverkas inför söndagens frosseri ♡
 

sött i mängder ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Mängder av godsaker :)
 
 
Idag och till på fredag är vi på besök i Göteborg och Lidköping för att besök en liknande utbildning som vår. Målet är att utbyta erfarenheter och kunna få med oss godbitar tillbaka. 
Under dagen hittade vi denna söta butik " 4-gott" som verkligen hade alla tänkbara sötsaker. I en sådan här butik blir man verkligen som ett barn på nytt!  - Älskar som sagt smågodis♡
 
 

ny i familjen ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Ännu en femåring i familjen ♡
 
I lördags tände vi ett ljus och tog farväl av vår katt Buster. Vi har länge hoppats att han ska komma tillbaka men har slutligen tvingas inse att det aldrig kommer att ske. 
I går tog vi ett gemensamt beslut om att skaffa en ny katt men då genom djurskyddet. En organisation som  hjälper hemlösa djur att hitta ett nytt hem. Katten som heter Staffe är nästintill en kopia av Buster vilket gör att det känns lite märkligt och som att han är tillbaka. Vi har nu några veckor på oss och se om han och vi trivs tillsammans, efter det blir det kontrakt skrivning och betalning :) 

ingen vanlig dag ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Grattis vår lilla Ville kille ♡
 
 
Idag är det ingen vanlig dag det är nämligen Villes födelsedag ♡
Denna dag som han har längtat så efter och undrat när den verkligen är? Äntligen var det dags för att fylla fem år och få de efterlängtade paketen :) 
 
 
 
 
Efter morgontårtan fick vi raskt göra oss klar och bege oss vidare mot Sagas två matcher i innebandy.  Två vinster blev det så även för henne var det en lyckans dag idag :)
 
 
 
 

förberedelse ♡

Kategori: Aktiviteter

 
I morgon har vi ett födelsedagsbarn och då måste
det finnas bullar ♡
 
 
 
Igår hade vi fullt upp med förberedelse av mat och hus för vår lilla halloween middag. Det var trevligt och barnen fick god utdelning på sin bus eller godis vandring!
 
 
 
 
 
Lite lagom spökdukning för de vuxna
 
 
 
 
Saga som häxa :)
 
 
 
 
Ville som ninja :)
 
 
 
 
Lite snacks i form av avkapade fingrar!
 
 
 
 
Bajskorvar av pepparkaksdeg!
 
 
Likaså idag så fortsätter våra förberedelser då lilla Ville fyller år i morgon. Bullar måste bakas och paket slås in :) Själva kalaset blir nästa helg då enligt Villes önskan i form av dinosadinosaurie tema :)
 
Ikväll ska vi också se till och tända ljus och sända en tanke till de nära som inte längre finns bland oss. En extra tanke ska  vår katt Buster få som bara gick ut från vårt hem i somras och aldrig mer kom hem! Vi saknar dig massor ♡