ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

några kvistar kärleksört ♡

Kategori: Trädgård

 
 
Idag har vi haft en härligt höstdag ♡ strålande sol och helt blå himmel, precis så där som man vill att alla dagar under hösten ska vara innan vintern tar vid.  Har pyntat lite med hjälp av några kvistar kärleksört och blåbärsris utanför garaget. I morgon slutar jag lite tidigare så då blir det en tur till blomsterlandet för att se vad de har för fina blomster att erbjuda ♡
 
 

Att fått haft roligt ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Idag har jag bara tagit det lugnt med tanke på gårdagens roliga cykfest. Det känns i både knopp och kropp att man tappat sömn och druckit  allehanda godsaker :) vilket inte hör till vanligheterna nu förtiden. Det blev dryga 60 par som cyklade kors och tvär från klockan 16 och slutligen efter förrätt, varmrätt och efterrätt hos olika par slöt de alla upp vid vår gemensamma festlokal. Superskoj var det och tiden gick givetvis hur fort som helst som den alltid gör när man har roligt!
 
Nu blir det glass och film innan det är dags att gå i säng lite tidigare för att sova ikapp de timmar som gick förlorade i natt.

Underbara fredag ♥

Kategori: Vardagsrum

 
 
Underbara fredag ♡ den bästa av bästa dagar!
 
Nu mörknar det tidigare och tidigare för varje vecka och det  positiva med det är väl att få skapa mys med olika ljuslycktor. Den här stora hittade jag på en loppis i sommras. Glaskupan har tidigare suttit på en utomhus belysning, troligtvis från 70-80-talet. Just nu får den stå på golvet men den kommer också att göra sig vacker på matbordet i vardagsrummet.  
 
 
I helgen och blir det fullt upp med cykelfesten som ska genomföras i morgon och det ska bli så roligt att få lite vuxentid  tillsammans med H och alla andra som har anmält sig till detta roliga upplägg :) Nackdelen är väl att vi måste vara på plats och städa redan vid 9  på söndag så ikväll blir det en tidig kväll så vi kan samla krafter.
 

Snabbmat ♡

Kategori: Mat & bakning

 
 
 
Det är ju inte direkt lätt att få alla vardagsbestyren att gå ihop. Ofta brottas man med det dåliga samvetet att inte hinna med på flera plan. Som tex vardagsmaten! Vi har under nästan ett år haft ica's matkasse vilket har varit en fröjd. Vi sparade massor av tid på att slippa planera och göra själva inhandlingen och framför allt få lite variation på det vi äter. Tror att vi ska ta och starta den vanan på nytt efter sommaruppehållet.  Då kanske med tre dagars meny så att maträtter som barnen önskar kan få ta plats  :)
 
 
Frågar man barnen vad de önskar äta så är ju ofta svaret "pankisar"! Idag fick deras önskemål råda och  det fick bli en hederlig tjockpannkaka. Husmanskostens svar på snabbmat :) i kombination med frukt, sirap, grädde och hemkokad sylt a la farmor blir helt plötsligt den enklaste av maträtter helt
plötsligt lite lyxigare ♡

En extra dag ♡

Kategori: Trädgård

 
 
 
 
 
 
 
Idag har vi det där tråkiga, trista höstvädret när det blåser, regnar och himlen är alldeles molnig och grå. Fast och andra sidan kan det också vara rätt mysigt när man får boa in sig i stugvärmen, titta på film och mysa i soffan♡
Idag är en sådan. Saga fick feber i lördags så idag blev vi hemma en extra dag för hon ska få tillbaka sina krafter.

Klara ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Så skönt nu är vi klar ♡
 
 
Nu är vi klara med kuverteringen till nästa helgs cykel fest! Hela 60 par blir det som kommer att cykla kors och tvärs i de närliggande kvarteren för att äta en trerätters meny hos tre olika par. Därefter ansluter alla deltagarna gemensamt i en stor festlokal där det fortsätts minglas och dansas. Ett otroligt roligt koncept att lära känna de människor som bor på ditt område :)
 
Ser verkligen fram mot lite vuxenaktivitet :) det är ju inte direkt ofta som det sker händelser där barnen inte deltar.
 
Idag blir största uppdraget att åka ut  och köpa en present  då Saga ska på tjejparty i eftermiddag. 
 
Trevlig helg ♡

Lite tidigare ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Idag vaknade vi av regn på fönsterrutorna och det kändes verkligen som om hösten hade anlänt. Slutade idag  lite tidigare så Ville och jag hade tid att ta det lite lugnt i soffan med lite läsning och film innan de vanliga rutinerna med middagsbestyren rullade igång. 
 
 
 
 
Såg den här vackra kappan i fårpäls när jag bläddrade i damenars ♡ hösten  är ju annars den årstid som  inbjuder till att bära stickade överdelar som  ytterplagg och det är ju så fint men framför allt bekvämt så länge det inte regnar! Så nu önskar jag mer höstväder men utan regn för att få använda mina stickade favoriter :)
 

Fortfarande så fina ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Kärleksörten är på väg att blomma och det var många humlor och getingar som var där och mumsade nektar ♡
 
 
Idag har vi haft Höststädning i trädgården. Har bla. tagit upp hängsäljarna ur de stora krukorna och planterat ner dem i  rabatten så att de ska klara vintern. Har även tagit bort blommorna i de flesta krukorna men det kändes så hemskt då de fortfarande var så fina. Det är väl trots allt bäst då väderprognosen visar regn kommande vecka och blir det dessutom kyla är det inte något roligt arbete att ha kvar.
 
 
 
 
En del pelargonier dom de stora Mårbackorna fick stå kvar. Några fick flytta in i huset och några i garaget ;)
 
 
 
Apelsinträdet fick ta plats i badrummet så jag hoppas att det kommer att trivas där till nästa sommar. 
 
 
 
 
Ville och Sofia städade lekstugan och fick som belöning saft och bullar som de avnjöt i solen.
 
 
 
 
Vid lekstugans knut blommar nu för fullt 
Sagas solros som var så liten vid skolavslutningen  ♡
 
 
 
Fotavtrycken från förra sommaren ♡
 
 
 
Vem vet kanske blev det den sista lekstugefikat för detta år!
Vi får se :)
 
 

Söta godsaker ♡

Kategori: Vardagsrum

 
 
Vad är en lördag utan lördagsgodis? Idag serveras de söta godsakerna i en skål av pressat glas som jag fyndade på secondhand lite tidigare i sommar. H's gamla nalle får också vara med på ett hörn :) 
 
 
 
 
 Ännu en varm höstdag börjar gå mot sitt slut. Idag har vi varit på Sagas sista fotbollsmatch för denna säsong. Vinst blev det så det var ju skoj för tjejerna att få avsluta med flaggan i topp! Lite trädgårdsarbete som att klippa häcken har vi också hunnits med. Skönt att det arbetet är gjort. Nu blir det slapp med sött och salt till film i soffan :)

Att varva ner ♡

Kategori: Kök

 
 
Arbetsveckan är till ända och nu ligger två dagar framför oss att varva ner och ta det lite lugnare. Till middagen idag plockade jag fram ännu ett loppisfynd från sommarens skörd :) En Vereco skål :) Tallrikarna i samma serie har jag hittat sedan tidigare. Önskar dock att jag hade fler då den här färgen passar så fint att duka med nu när hösten smyger sig på ♡
 
 
 

Att tjuvstarta ♥

Kategori: Vardagsrum

 
 
Efter att vi städat i eftermiddags kände vi att det var ok att tjuvstarta helgmyset lite tidigare med lite grillade marshmallows! Tack Sanna för att du lämnade kvar lite sötsaker till oss :)
 
 
Idag vaknade vi upp endast vi i familjen. Kusin Sanna med familj lämnade oss igår för att resa hem till sitt och det känns faktisk lite vemodigt att tiden tillsammans har gått så fort! Det blev i alla fall många varma och soliga dagar under deras tid här i Sverige. Vilket var härlig då vi kunde vistas mycket tid utomhus.
 
Vi får se det från den ljusa sidan att tiden som alltid rusar fram och att vi ses snart igen då ett år trots allt går rätt så fort !
 
 

Att fått njuta ♡

Kategori: Trädgård

 
 
Idag blev det smörgåstårta a la club sandwich när vi fick besök av farmor & farfar samt kusin Sanna med familj som vart  på en veckotrip till Jämtland. Kan verkligen rekommendera den här tårtan som var snabb att göra och otroligt god.
Receptet finns att hitta på ica's hemsida.
 
 
Idag har vi verkligen fått njuta av högsommar värme trots att det går mot höst. Blommorna är som vackrast just nu och det känns overkligt och hemskt att tänka att om några veckor tar nattfrosten dem. Var tvungen att gå runt och ta lite foton på blommorna för att föreviga denna fantastiska dag ♡
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi leta fram en rolig film att se tilltillsammans med Sanna. Tror vi ska välja Ronja rövardotter som innehåller både humor och spänning :)
 
Trevlig lördag kväll ♡

Att skapa mys♥

Kategori: Allrum

 
 
 
Nu börjar det verkligen vara mörkt på kvällarna och det är trevligt att få tända småbelysning och levande ljus för att skapa mys i mörkret ♡
 
Nu har den gamla golvljustaken som jag fick helt gratis på loppis i sommar (ingen ville ha den) förvandlats till en lampa. Ett stort tack till min händiga svåger C som borrade hål i genom själva lampfoten och H som monterade armaturen. Skärmen köpte jag hos Mio möbler. Nu står den i vårt allrum på övervåningen och sprider mysljus :)
 
 
Natten mot idag råkade lilla Ville fastna i lampskärmen då han var på nattvandring till vårt sovrum :) H fick skyndade sig upp och fick lös hans lilla huvud! Inte många som har lyckats med den meriten!

Att drömma sig bort ♥

Kategori: Aktiviteter

 
 
 
Tisdagkväll och det är åter dags för tredje delen av Hollywood fruar! Det är ju bara så underhållande att se och höra Gunilla Perssons i hennes olika vardagsituatiner!
 
Fick tre underbara magasin av H's bror från Californien med massor av härliga inspiration. Makalöst vackra miljöer att beskåda ♡ Önskar verkligen att vi i Sverige hade  mer sol och värme så att det gick att driva upp växter och skapa trädgårdar på dessa sätt :) I vinter blir det härligt att titta i dessa och drömma sig bort till värme och sol!
 
 
 
Tänk att få ha det så här ♡

Att ta nya krafter ♥

Kategori: Aktiviteter

 
Nya träningskläder gör det lite roligare att gå till träningen :)
 
 
I helgen har vi haft glädjen att umgåtts med H lillebror med familj :) 
Det har bla. spelats kubb, boll, hoppats studsmatta men framför allt ätit och druckit en hel del gott så det var verkligen på tiden att jag tog och letade fram mitt träningskort i eftermiddags!
Jag har faktiskt inte tränat på hela 4 månader så nu var det verkligen dags för att ta till nya krafter när det gäller träningen.
Body balance blev det och det var så skönt så nu gäller det att ha disciplin och klara av att hålla i träningen minst en gång i veckan! :) Gruvar för träningsvärken som lär infinna sig i morgon! :(