ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

toppensöndag ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Träden är på väg att slå ut ♡
 
Hela helgen har bjudit på strålande sol så vi har kunnat vistats en hel del utomhus. Sagas fotbollslag hade sin första match igår och det blev vinst. En rolig start på deras säsongen :) En del trädgårdsarbete har vi också hunnit med som påfyllning av jord  i  rabatten  och rensning av häck. Praktiska sysslor som känns skönt att det blivit gjort.
 
 Idag insåg jag att Saga håller på att bli lite större när hon önskade att hon och jag skulle cykla ner till stan! Vädret erbjöd verkligen en sådan aktivitet så vi trampade iväg på cyklarna och på ca 25 minuter var vi i centrum :) Det resulterade i lite shopping, glass och latte vilket går att summera till en toppeneftermiddag och söndag :)  På väg hem inhandlade vi några penséer som vi kunde plantera i urnan vid entrén ♡
 
 
 
 
 

bortplockad ♡

Kategori: Vardagsrum

 
Nu är påskdunet veck ♡
 
I eftermiddags plockade jag bort påskdekorationerna och det känns alltid lite tomt just när det hela är borttaget.  I morgon räknar vi med sol här hos oss så då blir det en tur till blomsterlandet för att köpa jord och dressa upp rabatterna med och kanske en eller två blommor
 

Doft ♡

Kategori: Trädgård

 
Så små men ger en så kraftfull doft ♡
 
Just nu så står det lilla satsumas trädet i full blom och alla dessa små blommorna avger en fantastisk god doft. När väl blomman har blommat ut och falnat så syns där en grön liten kart, stor som ett knapphålshuvud. Så roligt att plantan faktiskt överlevt hela den mörka vintern.  Ett tag var jag lite orolig när den tappade mängder med blad och flera kvistar torkade så att jag blev tvungen att klippa bort dem. I helgen ska jag besöka blomsterlandet och köpa lite ny gjord som är avsedd för citrusfrukter så kommer den säkert att må ännu bättre. Sedan är det väl bara att vänta till den 10 juni för då har väl järnnätterna passerat och den kan få flytta ut i det fria  :) 
 
 

plötslig ♡

Kategori: Påsk

 
 
Cheescake med choklad ♡
 
 
Så var helt plötsligt påsken över och så även vårt påsklov. Alla dagar gick i en rungande fart. Det blev inte så mycket klassisk påskmat här hos oss detta år utan vi passade på att grilla allt tänkbart kött och göra goda tillbehör och såser. Det ända som gick i påskens tecken var cheescaketårtan som istället för digestivekex hade smak av chokladkex. Dekorerad med ett litet fågelbo i mitten av smält choklad och inramad runt sidor med nobless. Lätt att förbereda och fantastiskt gott :)
 
 

utedagar ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Nu börjar det att spira så smått i rabatterna ♡
 
 
Härligt att vädret har varit så pass bra så att vi i kunnat vistas en hel del tid utomhus denna påsk. En del av trädgårdsbestyren går att bocka av som rensning av rabatter, rengöring av trall samt inoljning viljet känns skönt. Vi har också hunnit besöka två nya lekparker här i stan vilket var väldigt uppskattat av barnen.
Nu blir det soffan och plundring av påskägg :)
 
 
 
 
 
 
 
Upp och ner....
 
 
 
 
 
 
 
Längs med prommenaden blev det även lite fågelskådning...
 
 
 
 
 
 
 
...kunde konstatera att mossa är riktigt vackert.
 
 
 

roliga aktiviteter ♡

Kategori: Aktiviteter

 
T och P i går ♡
 
Denna helg har minst sagt varit full av roliga aktiviteter. I går fick vi glädjen att närvara vid min arbetskollegas brölopp vilket var jätte trevligt. Mycket dans in på småtimmarna sätter sina spår i en otränad festkropp numera :) men det var det värt!
 
 
 
 
 
Annorlunda servettbrytningar :)
 
 
 
 
Saga fick agera fotograf :)
 
 
 
H hade lyckats färgmatcha både tårtan och tulpanerna ♡
 
 och att jag idag tog steget  över och blev hela fyrtio  känns lite märkligt då siffran är så hög och känslan tvärt om. Jag hoppas verkligen att jag slipper någon slags kris som så många numera drabbas av :) Hur som helst har min dag varit fantastisk lugn och skön. Morgonfika med tårta och en vacker present som jag har haft på önskelistan länge och slutligen middag på kinarestaurang, vad kan man mer begära ♡
 
 
 

ledighet ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Ville idag efter att vi kom hem från förskolan ♡
 
Fredageftermiddag och nu startar vår ledighet :) solen skiner och det är riktigt varmt så i eftermiddags har vi hunnit med att njuta av ett flertal koppar kaffe i vårsolen. Solen är verkligen som en drog att så fort den tittar fram vill man tillbringa tid ute och det är ju inte så konstigt efter det långa vintermörkret som har kännts som en evighet. Efter middagen tog sig H ann den sedvanliga fotbollen med grannbarnen vilket alltid uppskattas :)
 
 
 
 

drivhus ♡

Kategori: Vardagsrum

 
 
Ett litet drivhus ♡
 
När jag var på Åhlens häromdagen hittade jag den här lilla glaskupan som passade precis till ett ljusfat som jag hade här hemma. Tror att jag ska prova på och plantera  ett litet frö av något och se om det kan bli ett effektivt drivhus :)
 
Just nu har vi riktigt kallt här uppe hos oss och känslan av att kunna plantera ut blommor i trädgården känns väldigt avlägset. Fast och andra sidan är det just den här tiden innan sommaren som på ett vis är härligast då man har allt framför oss och bara kan drömma om hur fint allt ska bli :) 

pyntat ♡

Kategori: Enre/Hall

 
Påskriset med det klassiska dunet är på plats ♡
 
Nu är det endast en vecka kvar till påsklovet och det ska bli riktigt skönt som alltid med några extra lediga dagar. I helgen åkte jag på en rejäl förkylning och hade nog feber i kroppen morse men lite alvedon och en tidig kväll ska nog rätta till obalansen. I helgen kom även lite påskpynt på plats på lite olika ställen här hemma  :)
 
 
 
 
 
 
Då är det bara att vänta och se om det kommer någon påskhare och lämnar godis i de här äggen :)
 
 

på nytt ♡

Kategori: Enre/Hall

 
 
Små späda skott ♡
 
För en tid sedan så planerade jag om pelargonerna från förra året. Alltid lika intressant att se om de kan ladda om  för att på nytt växa sig stora inför sommarmånaderna. Jag har även tagit ett flertal sticklingar och det är alltid lika spännande att se om de överlever och hur stora de ska växa till sig. 
 
 
 
 
 
Jag har även kompliterat samlingen med ett par nya mårbackor och jag tror faktiskt det får bli några till då Blomsterlandet hade ett supererbjudande för dem för tillfället :)  
 
 
 

efterlängtad ♡

Kategori: Sovrum

 
En efterlängtad har kommit hem ♡
 
En ny ljuskälla har fått ta plats i vardagsrummet och den lyser så vackert och ger ett mönster på väggen pga det veckade transparenta plasten. 
 
 
 
 
 
 

snart ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Otroligt, snart är den sista snön borta ♡
 
Det  är så härligt att dagarna har blivit ljusare och därmed känns de också längre :) mer energi fylls på vilket behövs i mängder efter den långa mörka vintern som passerat. 
Längtar så tills vårarbetet i trädgården kan sättas igång det är ju bara så roligt :)
 
 
 
 
 
Rabarberskotten tittat så blygsamt fram och det känns som vi är en månad i förväg med tanke på att all snö snart är borta och det bara är första april idag. Bara att hoppas på att sommaren blir lika fin som våren så att vi inte får ett bakslag.
 
 
 
 
 
 
Här kommer sommmaren projekt att utföras:) att göra något av husets baksida. Denna sida ligger i norr men solen kommer in tidigt på morgonen och glimtar till en stund efter 20.00 så ett trädäck är en av planerna för att då också kunna använda oss av altandörren från vardagsrummet.  Vi får se vad det blir till slut  :)