ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

termometer ♡

Kategori: Trädgård

 
Här ska hållas koll på värme och kyla ♡
 
Efter snart två veckors trist väder av kyla, regn och blåst vaknade vi idag till sol. Så befriande att kunna vistas utomhus och plocka bland utomhusblommorna som börjar bli riktigt fula av allt regn. Det kommer inte dröja länge förren det är dags att göra höststädning bland krukorna. 
 
Ett litet nytt tillskott till utomhusmiljön är en termometer i zink som jag hittade i den fina butiken Hjärtero. Passande att kunna checka av utomhustempen men inte lika praktisk som de gamla klassiska som går att läsa av innefrån. Den här blir man tvungen att gå ut för att läsa av men ack så mycket vackrare! Temperaturen här mitt på dagen var 17 då solen var i moln men på hela 30 då solen lyste för all sin kraft. Så är väl solen framme så känns det fortfarande som lite  sommar ♡

gamla ting ♡

Kategori: Enre/Hall

 
En matchande gammal kamrat till sockerlådan i hallen ♡
 
 
Ett av loppisfynden från i somras har nu fått tagit plats här hemma i hallen. En träkorg med tillhörande transparent glasflaska blev min för endast femtio kronor:) Glasflaskan har fått en ny plats i vardagsrummet och hållaren i trä har fått en välbehövlig tvättning och uppslipning för att ta bort små vassa trästickor. Den får nu fungera som extra förvaringskorg i hallen. 

i gamla kvarter ♡

Kategori: Trädgård

 
 
Vårt gamla radhus ♡
 
Igår var vi på besök i våra gamla kvarter. Tiden som gått sedan 2001 då vi flyttade in känns både avlägsen men också så nära då man står på gatan och tittar in. Endast två familjer bor kvar från vår tid. Ett underbart Bullerbykvarter som jag inte tror går att hitta någon annan stans så här pass centralt. Det är svårt att se de kala tomterna som ekade tomma av växtlighet nu när det gått hela 13 år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Våra gamla grannar som också flyttade pga kvadratbrist men som hittade en tomt alldeles i närheten har en så många fina små installationer i sin lilla trädgård.
 
 
 
 
 
 
 
 

efterlängtade fredag ♡

Kategori: Trädgård

 
Solen skiner och det är ju en fin start på helgen ♡
 
 
 
Första arbetsveckan är till ända och den härliga tröttheten har infunnit sig i både kropp och sinne. Det är verkligen inte lätt för hjärnan att komma igång med all planering som krävs inför en skolstart då den legat i dvala i hela åtta veckor! Det blir bra med lite rutiner efter allt slarvande med både söm och godsaker både för oss och barnen. Det blir också skönt att snart få lägga arbetsuppgifterna utomhus åt sidan även om det fortfarnde är mycket växtkraftstid kvar i trädgården.  
 
Känner mig nöjd över att vi målade vår trall med terrass lasyr i sommar och jag hoppas verkligen att det bara ska behöva målas om vart tredje år som de rekommenderade. För det spar vi ju en himla massa arbetstimmar på när det väl blir vår igen :)
 
 
 
 
Oavsett vilken nyans träet hade så blev ytresultatet det samma vilket skapade en fin helhet för de båda sidorna.
 
 
 
 
 
 

förändringar ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Mysiga miljöer längs med älven ♡
 
Häromdagen när solen inte gassade tog vi oss ner till centrum och kunde konstatera att vyn och gångstråket längs med älven har förändrats radikalt i sommar.  Där det tidigare låg en stor asfalterad parkering går det idag att njuta av planeringar, sittplatser och slingrande gångstråk.  Ett otroligt lyft för hela staden och de verksamheter som ligger längs med älven.  Det är lite svårt att förstå att detta inte har gjorts tidigare men nu är det bara att glädjas över att det är på gång.