ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

snart ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Ville är nöjd och glad trots sin hosta ♡
 
Snart börjar det efterlängtade sportlovet :) endast en dag kvar. Så skönt det ska  bli med ett litet avbrott ♡ och kanske tillåter också vädret lite utomhusaktiviteter. Idag har vi en grå himmel och det kommer nedfallande blöt snö.
 
Ville börjar så sakteliga  återhämta sig efter en rejäl förkylning. Den här febern och hostan har verkligen hållt i sig och slog bara till en vecka efter att han återhämtat sig från vattenkopporna! Bara att hoppas att vi alla får hålla oss friska och kan få vistas så mycket som möjligt utomhus under ledigheten ♡
 
 
 
 
Kanske blir det sol i morgon :)

omgjord ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Omgjorda och svarta ♡
 
De gamla svarvade lampfötterna som jag fyndade på pmu för ett tag sedan har nu fått sig en ny klädsel. Nu ska det bara fixas med byte av kontakter och det arbetet tror jag att jag överlåter till H. Just nu står de i gästrummet men jag tror de ska få sin rätta plats i vårt sovrum på övervåningen. 
 
 
 
 
 
 
 
Hittade ett par nya  fina porslinsknoppar på Indiska så de gamla träknopparna på sängborden fick bli utbytta :)

en och annan ♡

Kategori: Kök

 
Rosa saintpaulier ♡
 
Nu har en och annan  rosa pastellerfärg fått smyga sig in så smått i vårt hem. Jag köpte här om dagen ett par söta rosa saintpauler som nu får pryda fönsterbrädan i köket. Sist jag hade ett par i mina ägor var när jag flyttade hemifrån för hela 24 år  :)
 
 
 
 
 
Lite mer rosa i form av en ny linnekudde ger lite ny energi åt vardagsrummet ♡

vilken ♥dag

Kategori: Aktiviteter

 
Vilken inspiratör vi fick möta idag ♡
 
Vilken underbart härlig fredag jag har haft idag :) till och med morgonen med Ville gick förvånansvärt bra. Annars har vi väldigt mycket vill inte! De kalsongerna/strumporna är för liten eller stor här varje morgon! När ska denna föräldrautmattande period ta slut?
 
Idag hade vi gästföreläsare på besök på vår utbildning :)  "smink Micke" Sveriges första sminkör och verksam sedan början på 80 talet. Han är bla den som hovet anlitar när reportage ska göras. Vilken fin personlighet och så roligt det är att få möta människor som efter så lång tid fortfarande älskar sitt jobb och också känner att de fortfarande utvecklas. Denna herre gav oss många enkla teknik och skönhetstips som att exempelvis att böja fransarna med hjälp av en kaffesked! 
 
 
 
 
 
Väl hemma tog vi med barnen på bio och såg Frozen vilket var en mysig film även för oss vuxna. Nu är det dags för vila och sängen då Saga har två matcher under morgondagen :)
 
 

spira så smått ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Efter drygt en vecka är körbärskvistarna på väg att blomma ♡
 
 
Fy vilket trist väder vi har är! Blött och grått dagarna i ända.  Vart tog vintern vägen? Inom två veckor så är det dags för sportlov men man undrar ju om det finns något väder kvar för vinteraktiviteter. Mitt i det trista grå är det ändå mysigt att våren spirar så smått här inomhus :)  och i morgon är det fredag och alla ♥dag och det om nått hjälper ju till att se vardagen från en ljusare vinkel :)
 
 

lite nya projekt ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Kön utanför Pmu strax innan 10.00 i lördags :)
 
I lördags blev det ett besök på pingstkyrkans second hand. Jag hittade några småsaker i trä som ska få sig ett svep med penseln.  Syster C hittade som alltid många fina saker men som krävde släpvagn även vid detta besök :)
 
 
 
 
 
Lite nya målningsprojekt men de båda ryska slevena ska jag inte göra om.
 
 
 
 
 
 
 
Två lampfötter som också ska få ny färg så småningom, har funderat en stund om de verkligen ska målas men så får det bli! Svart blir deras nya siluett ♡. 
 

konstverk ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Vackra iskulpturer pryder just nu gatorna i centrum ♡
 
I går tog vi bussen ner till stan för att titta på de olika isskulpturerna. Imponerande att kunna skapa så perfekta former i så skört material som is. Barnen fick också möjlighet att åka i snöborgens rutschkana vilket var verkligen uppskattat :) Vidare styrde vi kosan in på All Stars där vi kunde avnjuta ett gott mål och samtidigt se invigningen av vinter os. 
 
 
 
 
 
Ser mer ut som glas än is!
 
 
 
 
 
Se upp i backen!
 
 
 
 
 
Här kommer jag!
 
 
 

aktiviteter ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Körsbärskvistar och vårlökar i knoppning ♡
 
I dag kommer min  stora syster åter på besök :) Vi ska bla. hinna med flera roliga aktiviteter. Ett stop är att besöka bildmuseet och därefter titta på alla vackra snöskulpturer på stan som vi inte lyckades se förra lördagen pga alla människor. Helgens höjdpunkten  är ju givetvis att få åka ut till pmu loppisen på lördagmorgonen för att kanske göra ett fynd! Det blir spännande att se ♡

hos oss ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Vårlökarna som jag köpte häromdagen börjar sakteliga slå ut ♡
 
Här hos oss idag är Villes hälotillstånd under kontroll. Kopporna börja så  sakteliga torka ut och falla bort vilket känns skönt. I morgon är det en vecka sedan vi upptäckte den första lilla blåsan och som sedan har utvecklats till minst ett hundratal  :(
Vi har ägnat dagen till att se på film, fika gott, spel dinosaurie memo vilket roar Ville mycket och det är verkligen inte lätt att slå de små i minnesspel! ♡

vår lilla sjukling ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Prickar precis överallt !
 
Idag var det min tur att stanna hemma med vår lilla sjukling :)
Här har vattenkopporna slagit till med dunder och brak och hela Villes lilla kropp täcks av dessa små röda prickar. Tur nog är han på gott humör och relativt pigg så vi har både kunnat spela spel och baka choklabollar. I morgon ska vi nog försöka ta oss ut och fång en nypa frisk luft. Blir lite snurrig av att bara vara inne :)
 
 
 
 Lite spännande är det på morgonen
att titta om det kommit
några nya  prickar !
 

invigning ♡

Kategori: Aktiviteter

 
På alla stans tänkbara öppna ytor fanns olika snö och isskulpturer ♡
 
I går var det då dags för den stora invigningen av kulturhuvudstaden Umeå! Vi hade natuligtvis som så många andra tagit oss ner till centrum och älven för att bevittna det stora skådespelet.
 
 
 
 
 Att det skulle vara så mycket människor nere vid kajen hade vi faktiskt inte räknat med och det kändes riktigt skönt att till slut vara hemma och titta på kanals 1 sammandrag :) Givetvis måste vi åka ut och titta på allt igen när vi slipper trängas med så många andra. 
 
 
 
 
Ville var pigg och glad trots att han fått vattkoppor under fredagen ♡
 
 
 
 
 
Klappa renar fick man också göra men en av dem naturligtvis  den som Ville skulle klappa, var irriterad och stångade till Ville rätt i bröstet! Tur gick det bra men vi gick raskt vidare.
 
 
 
 
Rådhustorget var fylld av flera samiska små läger vilket var mysigt. 
 
 
 
 
Snöborgen var fylld av barn och vuxna som ville ta dig ett åk :)