ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

Transparenta favoriter♡

Kategori: Aktiviteter

 

Karmstolen Louise Ghost är bara så vacker ♡
 
I helgen var vi på ett litet besök på svenska hem och på min önskelista finns sedan länge flera av Kartells transparenta favoriter. Det moderna materialet fast i historiska former skulle skapa en fin mix tillsammans med våra gamla svarta trämöbler.
 
 
 
 
Vill ha denna vackra taklampa ovanför vårt matbordet ♡
 
 
 
 
Ännu en vacker lampa men som vackrast i det transparenta
utförandet ♡
 
 

förberedelser ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Den stora snöborgen är snart klar ♡
 
Här i stan förbereds det en hel del nu inför lördagens stora  invigning av Umeå som kulturhuvudstad. Idag tog vi en liten sväng ner på stan efter att jag slutat jobbet  för några små ärenden.  Det blev också ett litet stopp på nya konditoriet för lite sött! Gott tyckte både Ville , H och jag :)
 
 
 
 
 
 
 
Inget slår en klassisk chokladboll ♡

hopp om vår ♡

Kategori: Enre/Hall

 
Vårlökar ger hopp om att våren snart är här ♡
 
Det känns härligt att snart januari är slut och att vi närmar oss vårmånaderna allt mer. Härligt är det också att kunna pynta hemmet med tulpaner och vårlökar som skänker hopp om att vintern snar är förbi, fast den nyss har anlänt! :)
 
I helgen har vi bland annat hunnit gratta pappa H som har fyllt år och också hunnit göra undan lite småfix som legat över oss. Det är alltid skönt. Nu är det hög tid att krypa ner i sängen och varva ner framför lite tv ♡

på plats ♡

Kategori: Vardagsrum

 
Ännu en svart möbel har fått flytta in ♡
 
Nu är det gamla bordet färdigmålad och tagit plats i vårt vardagsrum. Nu rymms det lite mer än bara ett par ljuslycktor om man nu skulle vilja :) Jag får se om jag hinner förbi pmu shoppen på lördag och kanske får göra ännu ett lyckat fynd :)
 
 
 
 
 

vinterland ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Vinterkristaller bäddar nu in hela vårt norrländska landskap ♡ 
 
Nu har verkligen vintern och kylan tagit ett ordentligt grepp om oss och det är faktiskt härligt när kylan biter i kinderna, solen skiner och dagarna har blivit märkbart längre. Idag tog vi en tur ut till ett par vänner som bor några mil från oss. Vi tog en frisk promenad i det kyliga -24 gradiga vädret men fast det var så pass kallt kunde man ändå känna att solens strålar värmde och det är ju fascinerande.
 
 
 
Den här söta pållen stod och njöt i solen
 
 
 
 
Att få uppleva dagar som denna är verkligen lyx ♡
 

vinter ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Vårens blomma ♡
 
Härligt att vi nu äntligen  fått vinter på riktigt. Rikligt med kyla och snö som ger klart och soligt väder. Riktiga vårkänslor får man faktiskt när solen tittar fram. Vi har ju inte direkt varit bortskämda med den varan den senaste  tiden. Vår inomhus blir det enkelt med ett knippe tulpaner och i morgon ska den tydligen firas :)

ut ♡

Kategori: Enre/Hall

 
 
Nu är glada julen slut och allt de juliga har nu flyttat ut :)
 
I helgen har vi plockat bort julsakerna och det känns alltid tomt och lite trist att ta bort alla fina julstjärnor som lyser upp i mörkret.  Tur så har kylan och snön kommit och det i sig ger ljus och energi :) I morgon är Ville och H lediga så då ska de prova på att spola upp en liten skridskoisbana! Spännande att se hur det blir :)
 
 
 
 
Lite blandade prylar ovanpå skänken. Den här möbeln är jag så otroligt glad över, rent av förälskad i om man nu kan vara det i en möbel :)
 
 
 
 

kakor ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Amerikanska cockies ♡
 
Idag har vi äntligen fått snö och visst är det ironiskt att de kommer nu när det är dags att plocka bort julen !
Provade att baka choklad cockies idag och de blev riktigt goda.
Nu stundar sofftid framför det stora äventyret ♡
 
 
 
 
 
Cockies med vit choklad
c:a 40 st
 
2 ägg
21/2 dl farinsocker
2 1/4 socker
2 tsk vaniljsocker
300g smält smör
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
7 1/2 dl vetemjöl
200g hackad vit choklad
 
 
Vispa allt socker med äggen. Tillsätt det smälta smöret. Blanda sedan i de övriga ingredienserna.  Sist den hackade chokladen.
Rulla chokladbolls stora bollar och platta sedan till dem. Grädda i mitten av ugnen i c:a 12 min

färdigmålad ♡

Kategori: Enre/Hall

 
Skänken är nu färdigmålad och på plats i hallen ♡
 
I morgon återgår vi till vardags livet efter all ledighet. Skönt har det varit men som alltid så mår man bäst när det är rutiner. Synd bara att vi inte haft något vintervädet för att kunna få vistas utomhus och aktiviera sig som det brukligt ska gå att göra i december månad. Till helgen spås det komma kyla och med den kanske den efterlängtade snön. Vi får se helt enkelt :)
 
 
 
 
 
Jag har i alla fall fått ängna mycket tid detta lov till recycling i olika material och det är jag glad för :) Här i skänken kan vi nu förvara alla viktiga papper så det blir en ren kontorsmöbel ♡

promenad ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Ett par skor i en installation i  kulturparken bredvid oss :)
 
Idag hade det i alla fall kommit lite snö om än den var blöt. Tyvärr låg dimman tät så det var inget mys väder direkt. Ville konstaterade när han tittade ut i morse att det var "dammigt" ute idag! :) Vi tog i alla fall en liten promenad för att få lite frisk luft och plocka lite vårris. 
 
 
 
Skor på rad....
 
 
 
 
 
I skogen bredvid vårt hus finns många märkliga kostverk :)
 
 
 
 
Vi hittade en fin kvist som vi tog hem i väntan på användning.

nytt år ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Förplock från igår ♡
 
Då var det ett nytt år och den känslan är liksom speciell. Möjligheten av att vända blad och göra eventuella förändringar i sitt liv känns större nu än annars under året :)! I år har jag inte gett några tränings löften om än att jag vill. Det är ju bara så himla svårt att hålla fast vid dem :)
 
Idag blir det en lugn dag här hos oss. Vi ska städa och plocka bort lite från gårdagen middag men annars blir det nog soffan och klassikern Ivanhoe som är målet ♡
 
 
 
 
 
 
Nyårdukning 2013
 
 
 
 
 
Ljusballonger från igår .