ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

pepparkaksbollar ♡

Kategori: Mat & bakning

 
Chokladbollar i ny tappning ♡
 
Idag efter skola och jobb provade vi på att rulla chokladbollar utav pepparkaksdeg! Denna deg som är så ofantligt god borde ju passa bra som obakad kaka med strössel på tänkte vi? De blev riktigt goda så nu kommer vi nog fortsätta att göra pepparkaksbollar här i huset. Enda svårigheten var att strösslet hade lite svårt att fästa men vad gör väl det smakar så gott ändå :-) 
 
 

farsdag ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Tårta till far ♡
 
 
Idag är det ju alla pappors dag och som alla andra så  måste vi  ju givetvis uppmärksamma det med en hembakad tårta till far. Vi bakade ett par marängbottnar och varvade de sedan med grädde, hallon och choklad i olika former ♡
 
 
 
 
 

hemma igen ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Vinterlandskap ♡
 
 
Det blev verkligen stora omväxling för oss att komma hem till ett vinterlandskap här hemma i Sverige och hela - 10! Fast det är ju så himla vackert med det vita och isiga i solens sken. Och det vita behövs verkligen för nu har det ju hunnit blivit så  tidigt mörkt på eftermiddagen. Nu ser jag fram mot adventstiden och att få börja dekorera här hemma och  att det har kommit snö gör ju det hela så mycket mysigare ♡
 
 
 
 
 
 

fira ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Hipp hipp hurra för Ville ♡
 
 
Vi fick lov att fira Villes födelsedag en dag tidigare i och med att vår hemresa inföll precis på hans dag,  men vad gör väl det när man först får välja en egen tårta och sedan får öppna paket som vanligt och det var verkligen inga sura miner vid den här stunden :) 
 
 
 
 
 

äntligen halloween ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Äntligen är det halloween ♡
 
 
Den här dagen var verkligen efterlängtad både av barnen och av mig. Det var så otroligt roligt att få uppleva traditionen i sitt hemland. Vi besökte ett jättefint kvarter där de verkligen hade lagt ner själ och hjärta i utsmyckning av hus och sig själv. Att det dessutom var varmt när man promenerade runt på kvällen gjorde ju givetvis det hela njutningsfullt när man jämför med vårt kalla Sverige och våra Bus och godis vandringar :) 
 
När vi frågade barnen vilken del av resan som var roligaste så tyckte de den här kvällen och det kan man ju förstå.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

historia ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Storleken är ogreppbar ♡
 
 
Under en av förmiddagarna besökte vi hamnen och tittade på det enormt stora hangarfartyget Midway. Det var i drift i den amerekanska flottan i 47 år innan det togs ur drift 1992. Midway var aktiv i Vietnamkriget och under Gulfkriget i början av 90-talet. Det blev ett museum under 2004 och vid nästa besök här ska vi lägga tid på ett besök för att ta del av ett stycke krigshistoria.
 
 
 
 
 
 

aktiviteter ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Pumpor till försäljning ♡
 
 
Häromdagen efter att vi hämtat upp Sanna efter skolan hann vi med flera rolig aktiviteter. Vi började med att stanna till vid ett litet tivoli i närheten som hade några små karuseller och hopptorn. Det fanns också mängder av pumpor till försäljning med tanke på att det nalkas halloween mycket snart :-)
 
Vi åkte sedan vidare mot ännu en ny strand och lekpark vackert belägen vid havet.  Så efter lite fika och lek i parken  så kunde vi alla gå ner och titta på alla surfare som låg och guppade och försökte hitta den perfekta vågen att glida iväg på.