ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

en annan värld ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Här ska upplevas havsliv ♡
 
 
Idag besökte vi Sea world och en annan värld en den vi är van att se. Det var verkligen en annan nivå  av havsliv som vi fick uppleva här. Det första som mötte oss på väg in i parken var ett helt gäng flamingos som var ute på promenad i parken :) Vi såg tre shower, den första med hundar och katter  som var väldigt rolig och där djuren som var med var upphittade och övergivna. En delfinshow och slutligen en med tre späckhuggare. Dessa tre avslutade med att skvätta ner den nedre delen av publiken där bland oss :) 
 
En otrolig fin och ren park där djuren såg ut att trivas. Timmarna mellan 10 och 17 gick i ett nafs och vi fick verkligen valuta för våra pengar.
 
 
 
 
 
6
 
 
 
 
 
 
 

nya upplevelser ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Idag ♡
 
 
Idag tillbringade vi en heldag på San Diego Animal park. En otroligt fin djurpark med massor av djur och där bland flera nya djur som vi aldrig tidigare hade sett. Några av dem var känguru och condore. I fågelshowen fick se ett flertal fågelarter flyga strax övanför våra huvuden och där bland condoren. I vanliga fall tycker jag att flaxande fåglar är lite otäcka men det här var bara så imponerande.
 
Vi fick också se en geopard springa i full fart under några få sekunder. En härlig dag där vi fick samlade på oss flera nya upplevelser och minnen ♡
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

nya inköp ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Mitt i köpcentret ♡
 
 
Idag begav vi oss ut på en shopping tur till en närbelägen outlet för att göra lite nya inköp till våra garderober.  Allt är ju så mycket billigare här i Usa jämfört med hemma så det går att göra riktigt fina fynd och det är ju extra roligt.
 
Vi tog lunch på Rubu's Dinner en resturang där inredning och personal gick i skön 50 tals stil :) 
 
På eftermiddagen åkte vi oss till en av alla lekparkerna som finns här omkring för att leka och spela lite fotboll. Parken låg på en höjd så vi kunde även se den vackra kvällsutsikten ut över havet.
 
 
 
 
 
 
 

marknad ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Pumpor till försäljning♡
 
Häromdagen besökte vi en traditionell marknad där det gick att prova på olika aktiviteter, försäljning av en massa olika saker och mat men framför allt av pumpor.
 
Halloween infaller ju om en knapp vecka så det fanns enormt många pumpor till försäljning. Vi provade på att äta grillad majs vilket var otroligt sött och gott! Vi letade oss också igenom en stor labyrint gjord av en massa höbalar där 8 stycken stämplar skulle hittas längs vägen :)  Det var verkligen  roligt att få besöka och uppleva dessa  icke traditionella turistatraktioner som det annars är så lätt att man fokuserar på vid en resa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

en rolig dag ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Äntligen är vi här ♡
 
 
 
En efterlängtad aktivitet var besöket på legoland. En heldag på 7 timmar tillbringade vi där och om barnen hade fått bestämma hade de nog önskat att få stanna ännu fler timmar! En fascinerande underhållningspark med alla dessa figurer byggda i riktigt lego :) och det går bara att göra en liten föreställning om hur många timmar som ligger bakom alla dessa figuer och byggnader. Vi besökte även Sea akvarium som låg i samma område.  Det var mycket  spännande med alla dess olika havsdjur, inte minst hajarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vackra vyer ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 Välkomnas av solen ♡
 
Att mötas av värme, sol och den här vackra vyn när man öppnar ytterdörren gör ju att man bara blir så lycklig ♡
 
 
 
 
 
Efter att vi besökt en av alla olika shoppingcenter som finns här så var glädjen obeskrivlig på denna fröken när hon hitta en V S butik :)  
 
 
 
 
 
 
Denna dag blev det också ett besök vid stranden fast denna gång Salona beache, lika roligt för stor som små :)
 
 
 
 
 
 
 
Det är ju inte bara naturen som är fantastiskt vackert här det rullar en hel del vackra bilar längs vägarna här med. Dessa två ljusa skönheter hade inte varit så fel att äga men det får nog bara stanna som en dröm i detta liv :)

stranden ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Plocka snäckor ♡
 
Den första dagen var givetvis stranden det givna utflyktsmålet.  Endast några få minuter bilväg så var vi framme. Helt underbart att få uppleva värme och sol den här delen av årstiden då vi har det så blött, grått och trist hemma i Sverige. Det var ju ett tag sedan vi kunde strosa i sanden barfota med varm sand mellan tårna  om än vi hade en väldigt  fin sommar detta år :) Men tänk så härligt att få ha det så här i stort sett året runt och slippa tänka på hur man ska klä sig för att slippa frysa! 
 
 
 
 
 

lediga dagar ♡

Kategori: Aktiviteter

 
På rullning ♡
 
Äntligen har vi kommit fram till den efterlängtade ledigheten och resdagen som vi så länge väntat på. Hela 15 lediga dagar ska vi få ta del av Californiens bekvämliga väder, vackra vyer, aktiviteter, shopping men framför allt få tillbringa rolig tid tillsammans med kusin Sanna och hennes familj :)
 
 
Resan flöt på utan några komlikationer och att självaste Maria Montazami åkte med samma flyg gjorde ju inte starten på resan tråkig :) ...men efter 24 timmar i vaket tillstånd så känner man sig väldigt nöjd över att få nå slutdestination och äntligen få krypa ner i en härlig mjuk säng! 
 
 
 
 

vid entrén ♡

Kategori: Trädgård

 
Välkommen till oss ♡
 
 
Här hos oss har vi haft några dagar med riktigt varmt och trevliga väder, något som varit skönt istället för det ihållande regnet som vi hade förra veckan. De  vita pelargonierna som tidigare prydde krukan på bron har nu fått blivit utbytt mot en rosa ljungplanta och lite blåbärsris. De plus alla andra pelargonierna från i somras har jag sparat för att övervintra i garaget. Det blir intressant att se hur många som klarar sig :)
 
 
 
 
 

nu är det höst ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Lejongula nyanser i alla riktningar ♡
 
 
 Nu signalerar alla färger utomhus att det är höst på riktigt och alla dessa varma nyanser är så fina. Idag tog jag en promenad och man känner verkligen att den lilla stunden ute i naturen ger ny energi och kraft.  Kraft som jag ska lägga på att bla. förbereda några middagar för den kommande veckan. 
 
 
 
 
 

Tidig morgon ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Årets årliga modevisning i centrum ♡

Idag startade arbetsdagen lite väl tidig för mig trots att det är lördag och helgdag. Idag är nämligen finaldag för Umeå Fashion week. En högintensiv men rolig förmiddag på skolan innan de slutliga resultaten kunde beskådas i centrum :)
 
 
 
 
 
 
Känner mig så glad och stolt över att alla elever gjorde ett underbart jobb och att allt flöt på enligt planeringen. Nu blir det soffmys helt alena hela kvällen eftersom övriga familjen har flytt hemmet :) Bara känslan av att själv få bestämma över fjärrkontrollen hela kvällen och vad jag vill se känns härligt ♡

ännu en ♡

Kategori: Sovrum

 
Lite mer pyssel ♡
 
 
Ännu en ny lampa har tagit plats  i sovrummet och den har fått sig en liten tyllkjol som beklädnad. Stommen är en klassisk gammal skomakarlampa  i porslin och armaturen i mässing. Ett gammalt fynd som jag gjorde för många år sedan och som har åkt ut och in i hemmet i olika perioder. Nu är det åter dags och denna gång i vårt sovrum :)
 
 
 
 

remake ♡

Kategori: Sovrum

 
Nygamla sängbord ♡
 
 
 
Under ledigheten i sommar har jag hunnit med lite olika remake projekt här hemma och där bland annat att förvadla de gamla sju pinnstolarna till ett par sängbord.  Till min hjälp fick jag givetvis lite handräckning av min hjälpsamma H :)
Stolarna är riktigt gamla och har sitt ursprung från den byn jag är uppvuxen i vilket ger dem ett extra värde för mig. Däremot så har tiden nött deras sabilitet vilket inte gör att de känns vidare stabila att sitta på! Så antingen återvinningen eller göra något nytt av dem!
 
 
 
 
 
Efter att jag knackat isär ryggstögets pinnar så placerade H dem vid var sin sida om de mittersta benstödet. Det gav i sig stabilitet men också en praktisk bok och tidningshylla. Stolsitsen var rejält urskolad vilket krävdes en del utfyllnaf med spackel för att skapa en delvis slät yta för lampfoten att stå på.
 
Nu fyller de gamla stolarna äntligen en bra funktion här hemma och vi fick ett par annorlunda men enligt mig vackra funktionella sängbord. Skulle jag så småningom bli trött på dem så kan de ju alltid nyttjas som pallar :)
 
 
 
 
 

pmu fynd ♡

Kategori: Sovrum

 
 
Nya lampor till sovrummet ♡
 
I somras blev det några besök till pingstkyrkans second hand där jag bla hittade två av dessa fina lampfötter. Med hjälp av lite slippapper, sprayfärg och ett par nya lampskärmar från mio så blev de som nya. Det är ju otroligt roligt att få köpa nytt men inget slår glädjen att få tillverka själv och bli nöjd ♡ 
 
 
 
 
Innan själva piffningen :)