ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

Tid för lek ♡

Kategori: Aktiviteter

 
En ny lekpark att utforska :)
 
 
 
Idag åkte vi till en lekpark som ligger i närheten där Saga går på fotbollsskola. Där blev det tid för klättring och utforskning av parken tillsammans med kusin V innan det var dags att hämta upp Saga. Ville är riktigt nöjd nu när de båda lösa framtänderna har ramlat lös. Jag är ganska nöjd med då han nu faktiskt inte kan skylla på att inte kunna äta det ena och andra pga sina lösa tänder ! :)
 
 
 
 
 
 

mer sol ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Nu blommar äppelträdet ♡
 
 
 
 
Midsommardagen bjöd verkligen på högsommare och vi kunde starta dagen med frukost utomhus. Den här dagen tänker jag bara ta det lugnt. Ligga i solen och läsa och fånga lite färg på den bleka vinterhyn. Det som inte få glömas är att vattna alla  växtligheter i rabatter och krukor. Ville var en duktig hjälpreda så jag behövde bara agera arbetskedare så utförde han arbetet :)
I och med värmens antågan så har allt börjat komma igång och skjuta i höjd. Det enda jag är lite orolig för är vårt körsbärsträd som inte har knoppat ännu. Hoppas verkligen inte att det dött i vinter! 
 
 
 
 
 
Saga och Ville kände inte för att ta det lugnt :)

solig midsommar ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Dukning 2015 ♡
 
 
 
 
Det var otroligt roligt att få vakna till sol och värme denna dag som så länge hade spås bli kall och regnig.  Under alla år vi har firat här hemma så har vi antingen åkt till Klabböles energicentrum eller Gamlia för traditionell midsommatfirande. I år bröt vi den traditionen och åkte till Broparken för att ha lite picknick vid älven och låta Ville köra lite i skateparken. Det var rätt skönt att göra en liten lugnare utflykt på förmiddagen när vi på kvällen  firade tillsammans med tre familjer :)
 
 
 
 
 
 
 

så och skörda ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Nu är de små frönen i jorden ♡
 
 
 
Äntligen blev det en dag utan blåst så vi kunde så  morötter, rädisor, sallad och ärtor i vårt lilla trädgårdsland. Att solen tittar fram och det dessutom är varmt ger ju hopp om att sommarvärmen kanske kommer i  år med. Nu återstår att se om det kommer att gro och vi får skörda så småningom. 
 
 
 
 
 
 

Första dagen ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
En smörblomma tittar fram i rabatten ♡
 
 
Idag var första dagen på min efterlängtadesemester:) Så skönt att inte behöva anstränga sig mer än vad man vill förrän den 12 augusti då förarbetet inför skolstarten börjar rulla igång igen. :)
 
Idag lyste faktiskt solen då vi vaknade! Så underbart men som vanligt då vi haft sol så blåser det kraftigt. Jag hade tänkt plantera ut pelargonierna på altanen men fick helt enkelt ge upp då de faktiskt skulle blåst sönder. Det är så tråkigt att vädret är så ostadigt här, vill så gärna få fixa och göra fint ute men det känns nästan som en omöjlighet. Antingen regnar det eller så skiner solen i kombination med storm. När ska detta eländiga väder bytas mot riktigt sommarväder?! 

Äntligen ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Skönt med ledighet ♡
 
 
 
Äntligen var det dags för den sista skoldagen och den efterlängtade skolavslutningen :) Efter sedvanlig avslutning vid Musköten så blev det tårtkalas i Sagas klass. Firande av att sommarlovet tar sin början men också att Micke deras lärare har blivit utsedd till årets lärare :) vilket verkligen är värt att fira! Ett av hans ledord är bla. Att kunskap är coolt! Tänk om alla barn och ungdomar kunde känna så :)
 
Väl hemma hade jag tänkt att vi skulle ta oss ut för att ha en picknick men med tanke på det usla vädret så valde vi istället att tände vi upp en brasa och mysa framför den!
Efteråt blev det filmtajm i soffan med popcorn ♡
 
 
 
 
 
 

åter igen ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Glädjeyra ♡
 
 
 
Ett år går otroligt fort och åter igen stod avslutning och student  för dörren! All denna förberedelse som ligger till grund för denna dag och inte minst alla förväntingar som  gör alla inblandade lite extra känslofyllda. Det känns så himla roligt att varje år få dela den här dagen med alla våra fina hv- tjejer ♡
 
Detta betyder ju också att  min egen arbetsinsatts detta läsår snart ska avrundas  vilket känns otroligt skönt! Äntligen tid att få varva ner och inte behöva planera, genomföra och utvärdera sina arbetsdagar för ett bra tag framöver:)