ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

julafton ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Julefrid med klassiska spel och med bara mänskliga ljud ♡
 
 
 
Kan det finnas någon dag som man planerar så långt i förväg och förbereder så mycket på så många olika områden som just julafton? Det ska vara sin bröloppsdag då men det måste ju vara upphöjt till tio flera gånger om :-)
 
Så var denna julafton till ända, vi har haft en lugn och mysig dag tillsammans med min syster och kusin. Synd bara att tiden går så himla fort. Jullunch, Kalle och hans vänner, besök av tomten, gosaker framför tv klassiker, gröt och nu slutligen sängen. En sådan här dag med inrutade traditioner går verkligen i en rungande fart! Tur att den endast infaller bara en gång per år :-) ♡
 
 
 
 
 
 
 

en dag kvar ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Nu är julen snart här ♡
 
 
Då var vi framme vid dagen innan julafton. Fort har det gått! Granen är klädd, kakor är bakade. Massor av gottesaker är gjorda tillsammans med goda grannar. Maten inhandlad, köttbullar, jansson, sill, skinka och gröt är tillagade. Huset är städat dock inte så grundligt som min mor skulle ha gjort men alla fall städat och i ordning för julafton.  Nu lite slapp famför bingolottos uppesittarkväll i hopp om vinst ♡
 
 
 
 
 
 
Nästan en bubbla :)

granar ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Glasgranar från californien ♡
 
I
Nu har vi äntligen nått fram till den efterlängtade ledigheten och jullovet.  En välbehövlig vila för oss alla i familjen. Det ska bli så otroligt skönt att slippa tidiga och stressiga mornar än på ett par veckor.
 
Idag gjorde vi det viktiga julinköpet av julgran :) en riktigt fin kallegran men den får stå i garaget över natten så tar vi in och klär den i morgon ♡

gott ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Kanderade nötter ♡
 
 
I helgen så provade jag på det här receptet på kanderade nötter och
det blev riktigt gott! Mumsiga som tilltugg till glöggen ♡
 
 
Kanderade nötter
 
2 dl skollade mandlar
2 dl socker
flingsalt
 
Rosta de skollade mandlarna i en torr panna.
Lägg sedan i sockret som får smälta och karamellisera sig kring mandlarna.
När sockret är bernstensbrunt så häll ut mandlarna på bakplåtspapper och pilla isär dem, strössla över havsalt.

inslagna ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Julklappar på gång ♡
 
Igår hade jag möjlighet att kompa ut några timmar så att jag blev helt ledig från jobbet vilket var så himla skönt. Medans barnen var på skolan passade jag på att slå in deras julklappar i lugn och ro. I vanliga fall brukar vi göra det kvällen innan julafton  eftersom Ville har haft lite svårt att låta bli paketen.
 
Så att få sitta i lugn och ro och pyssla med paketen, snö som börjar dala ner från himlen och julmusik i bakgrunden var riktigt avkopplande och gav en mysig julkänsla :) hoppas bara snön får ligga kvar så vi får en vit jul i år.
 
Idag är det fortfarande vitt på marken så det gav en mysig lucia stämning. Nu är det dags att  packa ihop och ta oss iväg för Saga har innebandymatch vid 11. 00!
 
 
 

samarbete ♡

Kategori: Jul

 
Årets pepparkakshus ♡
 
 
 
I söndags samatbetade vi hela familjen med att baka och dekorera årets pepparkakshuset. Ska säga att det verkligen inte är ofta som vi kan samsas och koordinera att alla fyra är intresserade att göra samma sak!
Det var hur som helst jättekul och formen som jag inhandlat på biltema var jätte enkel att stansa ut och delarna blev lätta att sätta ihop. Ikväll gjorde Ville och jag de sista detaljerna kring dekorationen och det blev till slut ett riktigt sött litet hus :)
 
 
 
 
 
 
 

ny helg igen ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Första advent ♡
 
Det är helt makalöst hur fort tiden rusar nu! Ena veckan är det första advent och nu helt plötsligt ny helg igen! Känslan är densamma vem än man pratar med och det handlar väl om att det är så mycket som ska hinnas med både hemma och på jobbet just den här tiden innan jul. Jag har i alla fall hunnit landat och varvat ner lite här hemma innan det är dags att ladda upp på nytt för lite julfest på jobbet ♡