ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

våffeldagen ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Nya bunkar att baka i ♡
 
När jag var på besök i Östersund senast så tittade jag in i butiken hamngatan 12 som har massor av fina prylar till hemmet.  Jag har ännu inte provat deras webbshop 
men ska nog göra vid ett senare tillfälle för det finns så mycket
vackert som man kan tänka sig att ha. Hur som helst så blev det en ny kökshandduk och tre nya bakbunkar vilket idag kom väl till pass då det var våffeldagen :) 
 

några dagar ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Vindpinade knotiga fjällbjörkar ♡
 
I torsdags kvälls begav vi oss mot Klimpfjäll för att få tillbringa några dagar i fjällen tillsammans med vänner i deras mysiga stuga ♡
 
 
 
 
Vädret var på vår sida och det blev både skidåkning och skoteråkning för de som ville.
 
 
 
Att få mysa i stugvärmen är ju bland det bästa kan jag tycka och givetvis att få äta utomhus på en fäll nergrävd i lä och mötas av en sol som strålar!  Saga och hennes vänner åkte helt självständigt och klarade sig utan skrubbsår och benbrott :)
 
 
 
 
 
Skidåkningen lossnade verkligen för Ville och han gick från att inte vilja åka  till att inte vilja sluta :)
 
 
 
 
 
 
Leka och klättra runt snöhögarna var ju också roligt så det hann Ville också med :)
 
 
 
 
Små spår i snön,  vad kan det vara ?
 
 
 
 
 
Vi fick verkligen en toppenhelg på alla vis och nu väl hemma väntas sol och vackert vårväder hela veckan lång ♡ 
 
 
 
 

vårtecken ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Det första vårtecknet för i år ♡
 
Idag tog vi en liten promenad i det soliga men friska vårvädret och visst värmde solen när vi befann oss i lä men annars så var det riktigt kyligt och inte alls så mysigt som vi trodde. Vi passade även på att plocka lite vårris till den stundande påsken och där mitt bland björkriset hittade vi årets första vårtecken. De första videkissarna ♡

igår ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Enkel men så vacker dukning ♡
 
Igår avrundade vi arbetsveckan med att gå ut och äta tillsammans med några vänner på en ny  bar här i stan. Köksbaren, en krog som ska vara folklig för alla som gillar att umgås och äta från en meny som  varierar med årstiden.
 
 
 
 
 
Väldigt gott var det och inredningen passade verkligen fint ihop med deras namn. Klassiska pinnstolar att sitta på och kökshanddukar i linne till servetter. 
 
 
 
 
 
Idag har Sagas innebandylag två matcher men Saga får avstå och ta det lugnt idag tillsammans med Staffee då hon fått en rejäl förkylning. 

lediga dagar ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Underbar vårbukett i present ♡
 
Nu har vi haft flera lediga dagar här hemma och det känns bara roligt att få börja jobba och komma in i de vardagliga rutinerna igen. I helgen hade vi besök av ett par vänner och deras barn så då var det fullt hus och allehanda aktivitet från tidig morgon till sen kväll :) 
 
 
 
 
 
Barnen fick sig några efterlängtade lektimmar på Leos lekland :)
 
 
 
 
Snart är våren här och då är det dags att motera upp vår egen studsmatta! Längtar ♡
 
 
 
 
 
Idag blev det en liten promenad och utforskning av  vår närbelägna kulturpark i det sköna vädret.
 
 
 
 
 
Saga upptäcke ett hjärta på vägen hem ♡

inomhuslek ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Lek  i församlingshemmets lokaler ♡
 
Just nu råder väl inte det bästa sportlovsvädret här i Jämtland. Det hade verkligen kännts fint med sol och gnistrande snötäckta vidder, men nej inget sådant väder här för tillfället. Vi får hålla till godo med det gråmulna och faktiskt glädjas åt att vi är lediga tillsammans. 
 
 
 
Idag tog vi en liten promenad ner till kyrkans församlingshem och deras öppna förskola. Vi möttes av en superfin lokal med mängder av roliga leksaker att utforska :) Tre timmar gick väldigt fort ♡
 
 
 
 
 
Får det lov att vara en korv ?
 
 

sportlovsliv ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Korvgrillning i det fria är ju bara så mysigt ♡
 
I dagarna lever vi ju sportlovsliv så idag begav vi oss till isladan  för att åka lite skridskor med barnen. Saga övade vidare på sina piruetter och hon har blivit riktigt duktig :) Lunch blev det hos kusin K där vi grillade korv och åt pistagesemlor. En helt ny smakupplevelse och så fantastiskt gott!