ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

strandliv ♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
 
Sol vind och vatten ♡
 
Värmen har verkligen kopplat sitt grepp om oss nu och det känns så verkligt härligt att få uppleva dessa dagar och njuta strandliv. Idag väntar vi kusin K och hans familj så vi fortsätter väl bada vidare tillsammans med dem om vädret fortsätter stråla :)
 
 
 
 
 
 
 

loppisrace ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Syster och systerdotter på loppisturne i Junsele ♡
 
En av kvällarna begav vi oss till Junsele för att få hitta några roliga fynd på deras "nattloppis" en underbar aktivitet som började klockan 16-23. Utrustad med en karta över samtiga loppisar var det bara att leta sig fram. Vi hade verkligen laddat och tagit med släpvagnen men de stora fynden dök aldrig upp utan det blev några små som rymdes i bagaget. 
 
 
 

stugliv ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Svalkande bad vid Flåsjöns strand ♡
 
 
Under några dagar var vi på besök hos våra förädrar men bodde hos min syster och fick njuta av mysigt stugliv hos henne och C. Bad var väl den aktivitet som var mest uppskattat då sommarvärmen bara fortsatt att hålla hög tempratur. Till och med jag tog ett svalkande dopp vilket inte hör till det vanliga då jag är en riktigt badkruka och ständigt fryser :)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vår lilla trädgård ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Ville på glatt humör idag ♡
 
Efter mängder av dagar med värme fick vi idag uppleva vädrets makter med både blixt och dunder! Efter det så kom ett gynsammt regn som verkligen var välbehövligt efter så lång tid med värme. Men just värmen som varit har verkligen givit växtriket en skjuts så det sprakar i vår lilla trädgård :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lek ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Hitta balans är inte så enkelt ♡
 
Efter flera dagar med stranbesök bestämde vi oss för att stanna hemma och ta det lite lugnt. Men efter en tid blev Saga och Ville sugen på att åka iväg till äventyrslekparken som ligger en liten bit här ifrån. Väl där så var det ganska varmt att klättra och anstränga sig i värmen så det blev bara en kort stunds lek innan vi valde att åka hemåt igen.
 
 
 
 
 
 

Hej då ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Strandliv idag med ♡
 
Efter att vi sagt hej då och vinkat av Sanna så kändes det rätt så tomt och konstigt att det helt plötsligt bara vara vi här hemma. Nu får vi i stället längta och se fram mot vårt besök hos dem i oktober vilket ska bli hur härligt som helst :)
Eftersom solen strålade så blev det ett andra besök till Länkebo och lite mer strandliv.
 
 
 

söta små♡

Kategori: Aktiviteter

 
 
Söta små kaniner vid 4H gården på Nydala ♡
 
Helt plötsligt var vi framme vid den sista dagen tillsammans med kusin Sanna. Det fick bli lite bad och lek i pool och sedan ett besök hos djuren vid 4 H gården. En avslutande middag med bröderna med respektive och ett sött avslut i form av pollykaka med glass fick avrunda våran vistelse tillsammans :) Vilken otrolig tur vi haft med vädret dessa dagar vi haft besök, vilket har givit oss alla trevliga sommarminnen ! Vi kan verkligen inte ha haft det bättre ♡
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sanddyner ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Blå, blå vindar och vatten ♡
 
 
Vädret fortsätter att leverera här uppe i norr och det är bara att njuta så länge det varar! Idag åkte vi till ett nytt badställe vid havet som visade sig att vara ett riktigt guldställe :)
En liten mur av sanddyner omgav stranden så ville man slippa den friska fläkten från havet hade vi kunnat lägga oss i lä där bakom som i en gryta. Så hit kommer vi att åka igen!
 
 
 
 
 
 
Sanden var härligt mjuk och len och var rolig att leka och form.
 

olidligt varmt ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Ett svalkande dopp för Ville och Saga i hettan ♡
 
Idag har det verkligen varit så där olidligt varmt så att man blir kladdig och svettig på en gång man vistas i solen. Men man vill ju inte klaga då vi äntligen fått värme! Idag blev det lite bad för barnen i farbror P kompis pool, vilket var väldigt uppskattat :)
 
Efter en god middag hos farbror D blev det slutligen lek och balansgång vid en av Umeås roligaste lekparker ♡
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stadsvandring ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Lunch vid älven ♡
 
Idag drog vi oss ner till centrum för lite stadsvandring även om det var på tok för varmt för att vistas i stadskärnan. Det blev lunch på Sjöbris, lek för barnen i parken och lite shopping för våra gäster.
 
 
 
 
 
Småkusiner ♡

blandade aktiviteter ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Forsande vatten ♡
 
 Idag blev det lite blandade aktiviteter. Det blev en liten tur till laxtrappan för att se om vi skulle få syn på några riktigt stora fiskar och det fick vi faktiskt. Att titta på lax som hoppar i älven kan vara riktigt spännande både för vuxna och barn :)
 Vi hann även med ett litet glass och lekstopp vid klabböles energicentrum. Jag och H avrundade kvällen med att gå på ett 40 års kalas med en mycket inspirerande trädgård!
 
 
 
 
 
Att hoppa på stenar är ju fantastiskt roligt.
 
 
 
Den här blomman av koppar blir jag så sugen att prova på att tillverka :)

premiär ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Norrmjöle havsbad ♡
 
Så underbart skönt att vi äntligen har fått sommarvärme här uppe i norr! Så i söndags var det premiär för oss att åka ut till havet! Vi alla (kusiner, föräldrar och farföräldrar) packade badkläder och prylar och åkte ut till Norrmjöle havsbad. Vattnet var riktigt varmt även om jag inte badade så var det skönt att promenera i det grunda vattnet.
 
 
 
 
 

söta små ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Prydliga och fina kusiner inför den stora dagen ♡
 
 
I lördags var det då äntligen dags för oss att  gå på H's brors bröllop.  Det var otroligt vackert på alla vis och en fantastiskt trevlig fest! Barnen skötte sig väl i kyrkan även om Ville hann viska några gånger -när ska vi  åka hem?  :)
 
 
 
 
 
 
Inte helt lätt att fånga en bra bild!

fira ♡

Kategori: Aktiviteter

 
Happy 4'th of july ♡
 
I går kom äntligen värmen och solen och det passade helt perfekt då vi hade lite nationaldagsfirande fast i amerikansk tappning :) Det blev givetvis hamburgare till middag och en kladdkaka med kolasås och marshmallows. Idag blir det fokus på att kordinera så att vi alla 8 vuxna och 5 barn hinner göra oss redo för att åka till till kyrkan till 15.00. Vilket kan bli lite ut av en utmaning :) Ser verkligen fram mot att få gå på brölopp för det är ju så trevligt även om jag själv inte känner mig redo för den ceremonin ♡
 
 
 
Kusinerna ♡