ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

Sista dagen för i år ♡

Kategori: Aktiviteter

 

Ett färgsprakande avslut

 

 

I år firade vi nyår tillsammans med min syster och hennes flicka. Vi spelade bland annat spel som så många andra gör denna sista dag på året. Barnen hade fått Mästarnas mästare i julklapp och det var riktigt roligt och underhållande. Sedan lagade vi fick mat tillsammans och barnen fick stå för dukningen och det gjorde de verkligen fint. Vi hade en lugn och jättemysig dag utan stress och jäkt. Strax innan tolvslaget tog vi bilen mot centrum för att beskåda det årliga fyverkeriet vid boroarna och det var verkligen vackert och blev ett stämningsfullt avslut på 2016.

 

 

 

 
 
 
 
 

På tur ♡

Kategori: Aktiviteter

 

Vackra vinterlandskap

 

 

 

På annandagen tog vi bilen och åkte mot Jämtland för att besöka våra föräldrar samt övrig släkt och vänner. Det var ett vackert  vinterlandskap vi färdades igenom och vi blev smått avundsjuk då alla träd & hus vi passerade var inbäddade med denna underbara snö. Vi hade några trevliga dagar där vi blev bortskämda med goda middagar från både  höger och vänster!

 

 

 
 

Julafton

Kategori: Jul

 

Juldukningen 2016 ♡

 

 

Vädret denna julafton bjöd inte direkt på någon julstämmning då vi vaknade till hur regnet smattrade mot fönstren! Hade önskat att den snön vi fick i mitten av november hade legat kvar men vädret är som det är och inget att göra åt! Vi åt jullunch  här hemma hos oss tilllsammans med två av våra syskon och deras barn. Därefter blev det givetvis att bänka sig framför Kalles och hans vänner och alla andra sedvanliga filmer som visas på julafton.

 

 

 
 
 
 

Salta förberedelser ♡

Kategori: Mat & bakning

 

Den traditionella löksillen

 

 

När vi nu har laddat med sötsaker inför julen så behövs det också göras salta godsaker som exempelvis köttbullar & Janssons frestelse. I år stod Henrik och Ville för dessa julklassiker. Själv gjorde jag den sedvanliga löksillen som bara måste finnas på julbordet om jag får bestämma.

 

Söta förberedelser ♡

Kategori: Mat & bakning

 

Klassisk knäck med polkabräck

 

 

Helgen innan jul så brukar vi försöka hitta tid och julbaka tillsammans med ett par av våra grannar. Det är så bra för på bara några timmar hinner vi göra många olika sorter. Rånkorgar och änglakola är alltid givna men vi hann även med pollyfudje, knäck, rockyroad, trillingnöt och dumlechips. Och allt detta har faktiskt räckt över hela julledigheten. I år bakade jag inte några lussekatter då barnen inte är så förtjusta i dem utan valde att göra en långpannekaka med söt cremecheesefyllning som skärs upp i fyrkanter vilket passade dem bättre i smaken.

 

 

 

 
 

Gammalt träpynt ♡

Kategori: Hantverk/pyssel

 
 

Glimmande detaljer i köksfönstret

 

 

 

Nu var det länge sedan jag har hunnit pyssla och gjort om något gammalt men för ett bra tag sedan hittade några träljustakar och en babushka docka på Pmu. Med lite varsam slipning och ny färg så passar de in här hemma . Jag hittade dessutom några mässingringar på Mio för att förändra & pryda adventsljustaken med och det blev riktigt fint tycker jag.