baka, baka ♡
Kategori: Mat & bakning

Baka, baka liten kaka ♡
Idag provar vi på en italienskt efterrätt fast i en svensk form :) Tiramisurulltårta. När man ständigt har tidsbrist är det ju bra med snabba och enkla recept ;) och som dessutom är otroligt god. Frukt och bär går ju att kombinera utifrån personlig smak så även smaksättningen av cremen.♡
Tiramisurulltårta
3ägg
1.5 dl socker
1tsk bakpulver
2dl vetemjöl
0.5 dl vatten
Creme
250 g mascarboneost
3 msk florsocker
rivet skal av en apelsin
kakao
0.5 dl starkt kallt kaffe
Sätt ungnen på 250 grader. Vispa ägg och socker till fluff. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vatten. Bred ut smeten på ett smörat bakplåtspapper c:a 40×30 cm.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Ta ut och strössla socker över kakan. Vänd kakan upp och ned på ett nytt bakplåbakplåtspapper. Ta bort det övre bakplåtspapperet och låt kakan svalna.

Rör ihop mascarbone, florsocker och rivet apelsinskal. Skeda över kallt kaffe över kakan. Bred cremen på den avsvalnande kakan. Strössla över kakao. Rulla ihop och låt vila en liten stund.

Ville var naturligtvis med och hjälpte till ....

och smakade...