ljusatoner.blogg.se

Välkommen att följa vårt arbete med att skapa ett mysigt och trivsamt hem <3

Söta förberedelser ♡

Kategori: Mat & bakning

 
Vaniljbullar ♡
 
Här hos oss pågår just nu en hel del förberedelser. På lördag gifter sig H's bror och då samlas övriga bröder och kusiner samt farmor och farfar här hos oss.  Så det blir bland annat några extra sovplatser som måste ordnas. Vi eller rättare sagt jag har också bakat för att vi ska ha lite olika gott till kaffet och i går gjorde jag de här vaniljbullarna. Nu hoppas jag att vi kommer kunna sitta ute och fika i solen och får njuta av värmen och slippa tända upp i kaminen för att slippa frysa!.
 
 
Vanilbullar ♡
 
Ca 20 bullar
2,5 dl mjölk
25 gram jäst
0,75 dl strösocker
1/4 tsk salt
1/2 tsk kardemumma,
nymalen7,5 dl vetemjöl
75 gram smör, rumstempererat
1 ägg till pensling
Fylllning2,5 dl vaniljkräm, marsán eller hemmakokt
Smör och strösocker till garnering
 
Gör så här: Värm mjölken till ca 37 °C. Smula ner jästen i en degbunke och slå över mjölken. Rör om tills jästen har lösts upp.Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta tills degen släpper bunkens kanter. Klicka tills sist i smöret och arbeta ihop till en smidig deg.Täck degen med bakduk och låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den. Dela degen i 20 bitar.Rulla varje bit till en bulle, genom att först trycka hårt med handflatan och sedan lätta på handens tryck.Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.Värm under tiden ugnen till 250°C.Fyll en sprits med vaniljkräm.Tryck ett hål i varje bulle, med mjölat finger. Fyll upp med vaniljkräm.Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan mitt i ugnen i ca 8–10 minuter tills bullarna har fått fin färg. Låt dem svalna på galler.Frys bullarna om du inte har tänkt äta dem direkt.Vid servering: Pensla bullarna med smält smör och doppa försiktigt i strösocker.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: